kupiony przedmiot z rady rodziców kto może korzstać ??

• Autor wątku Autor wątku agus190
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

agus190

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
Witam mam pytanko a mianowicie rada rodziców w przedszkolu większością głosów (na TAK) zakupiła za pieniążki z komitetu trampolinę do przedszkola, która umiejscowiona została w przedszkolnym ogródku . I moje pytanie jest teraz takie kto może korzystać z tej trampoliny wszystkie dzieci czy tylko te których rodzice opłacili radę rodziców i zgodzili się na zakup. Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi

Ostatnia edycja:
Wszystkie dzieci. Pamiętajmy, że opłaty na radę rodziców są dobrowolne.

no właśnie o to mi chodziło bo ja choć komitet rodzicielski zapłaciłam to jednak nie zgadzałam się z tym zakupem i byłam na NIE, a w dniu w którym trampolina pojawiła się w przedszkolnym ogródku moja córka w obecności dzieci z dwóch grup usłyszała od wychowawczyni iż nie może skakać( jako jedyna) gdyż mama nie zgodziła się na zakup i nie podpisała listy. Córka mówiąc mi o tym prawie się rozpłakała w szatni.Zaznaczę również iż córka wcześniej o tym nie wiedziała gdyż ten temat uzgadniałam z mężem jak dzieci spały.

agus190 napisał:
Córka mówiąc mi o tym prawie się rozpłakała w szatni.

Przede wszystkim uświadom córkę, dlaczego głosowałaś na NIE, żeby podświadomie ciebie nie obwiniała o to wszystko. Powiedz, że nie zakazujesz córce w korzystać z trampoliny, a jedynie byłaś przeciwna jej zakupowi. I wytłumacz, że to zachowanie wychowawczyni jest niewłaściwe i sprawę niezwłocznie z przedszkolem. Lepiej, żeby dziecko straciło autorytet wychowawcy w przedszkolu niż rodzica - zwłaszcza, że w tym wypadku rodzic nie ma żadnej winy, a wychowawca zachowuje się nagannie.

Zachowanie wychowawczyni - więcej niż skandaliczne.

Powrót