Kupno konta poprzez gadu gadu.

• Autor wątku Autor wątku aminikowasik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aminikowasik

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam serdecznie, pisze do państwa ponieważ gościu miał wystawione ogłoszenie na allegro że sprzeda konto w grze za 350-800zł aukcja jednak że ja do niego napisałem na gadu gadu że mogę mu dać 400zł on powiedział że ok po czym skasował ogłoszenie na allegro no i dobijaliśmy interes na gadu gadu, podał tam swoje imie nazwisko , miejsce zamieszkania ,numer rachunku na jaki mam wysłać pieniądze i numer telefonu , wysłałem mu pieniądze 400zł przelewem no i się stało.. Koleś mnie oszukał , niestety ugadywaliśmy się na gadu gadu cała rozmowa jest równiez na gadu gadu bez kupna na allegro ponieważ zaufałem gościowi bo w końcu podał swoje dane na gadu gadu. Co mam teraz zrobić ?

Zgłosić oszustwo i czekać na umorzenie z powodu nie wykrycia sprawcy.
A może gość jest głupi i popełnił błąd.

Nie rozumiem twojej wypowiedzi, jak byś mógł sprecyzowac bardziej. Jak czekac na umorzenie z powodu nie wykrycia sprawcy ? I z tym a może gośc jest głupi i popełnił błąd ;d

Nie wiesz czy podał swoje dane.
Może są jego, może są kogoś. Może konto jest na słupa, może używał komputera z kafejki internetowej lub tunelu VPN. Generalnie nic nie wiesz, stąd info o umorzeniu.

Imie nazwisko, numer telefonu, miejsce zamieszkania zgadza się ponieważ kiedyś już zakupywałem u niego walutkę w grze poprzez allegro jednak że teraz kupiłem przez gadu gadu bez allegro.

Niestety policja takimi głupotami się*nie chce za bardzo zajmować, jak jeszcze zobaczą, że to chodzi o konto w jakiejś grze to "na pewno" to wezmą na poważnie...

Powrót