Kupno konta w grze.

• Autor wątku Autor wątku rwda32
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rwda32

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Sprzedający napisał że daje mi możliwość zmiany e-maila przypisanego do konta. Po kupnie napisałem do niego żeby zmienił e-mail na ten: "...". On odpisał że nie pisał że "on mi zmieni" tylko że sprzedaję mi możliwość zmiany. Czy jestem w stanie coś zrobić? Pisał mi też że nie sprzedaje mi konta na własność lecz "sprzedaje tylko dane do logowania i możliwość zmiany e-mail". Konta nie kupowałem przez allegro tylko umawiałem się z nim przez maile, miał wystawioną aukcje ale zapłaciłem poza nią. I na konto poza mną kilka razy logowała się inna osoba.

Ostatnia edycja:
czyli co? sprzedający spełnił warunki na które się umawialiście czy nie? bo nie rozumiem.

No według niego spełnił, wysłał mi hasło i login ale nie zmienił maila. Jego wytłumaczeniem dlaczego nie zmienia jest to że on nie napisał że on mi zmieni tylko że sprzedał mi taką możliwość. Dodam że sam nie mogę go zmienić bo on musi podać mi kod potwierdzający który przychodzi na jego maila.

Co do zasady nie można sprzedawać kont w grach, co zresztą jest zazwyczaj zastrzeżone w regulaminach, które zakazują obrotu kontami oraz przekazywania dostępu osobom trzecim. Dlatego też "sprzedawca" unika pojęć "sprzedaż konta/postaci", bo czegoś takiego zazwyczaj legalnie nie może zrobić - naruszy wówczas regulamin i będą to podstawy do usunięcia konta. Poza tym mówienie o "własności takich kont" ten jest kontrowersyjne, chociaż powoli coraz bardziej dostrzega się wkład np. w rozwój postaci itp., jednak dalej nie jest to jakoś unormowane. O jaką grę chodzi?

cywilove napisał:
Co do zasady nie można sprzedawać kont w grach, co zresztą jest zazwyczaj zastrzeżone w regulaminach, które zakazują obrotu kontami oraz przekazywania dostępu osobom trzecim. Dlatego też "sprzedawca" unika pojęć "sprzedaż konta/postaci", bo czegoś takiego zazwyczaj legalnie nie może zrobić - naruszy wówczas regulamin i będą to podstawy do usunięcia konta. Poza tym mówienie o "własności takich kont" ten jest kontrowersyjne, chociaż powoli coraz bardziej dostrzega się wkład np. w rozwój postaci itp., jednak dalej nie jest to jakoś unormowane. O jaką grę chodzi?

bez znaczenia jest nazewnictwo co się sprzedaje, lecą za to bany, czy sprzedajesz czas, kota w grze czy cokolwiek innego.

@autor,
skoro sprzedał ci "możliwosć zmiany" a nie masz takiej możliwości to umowa nie została wypełniona.

Powrót