Kupno na allegro... pomocy!!!

• Autor wątku Autor wątku konitere
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

konitere

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Kupiłem na allegro odtwarzacz MP4. Po otrzymaniu MP4 zauważyłem, że jest ona widoczie długo używana (miała być z ekspozycji sklepowej), ponad to jej pamięć miała być 2GB a otrzymałem 1GB. Chce złożyć reklamacje (10 dni jeszcze nie mineło). Zapłaciłem 91zł (wraz z dostawą). Za samo MP4 zaplaciłem 68zł. Czy w ramach reklamacji dostane 68zł, czy 91zł??

oto aukcja: WYPRZEDAZ MP3 MP4 PLAYER 1GB 2,4'' TFT #291 (702326307) - Aukcje internetowe Allegro

Chcesz złożyć reklamację czy zrezygnować z zakupu?

najlepiej reklamacja, ale jesli nie to rezygnacja. (reklamacja pokryje cały koszt 91zł +wysyłka?? a rezygnacja tylko 68zł??)

konitere, o co Ci chodzi?!?
Kupiłeś zgodnie z tytułem aukcji, która brzmi: "WYPRZEDAZ MP3 MP4 PLAYER 1GB 2,4'' TFT."
O ile dobrze czytam, jest jak byk napisane, że że ma 1GB, a nie 2GB, których nie wiedzieć czemu się domagasz...
Jest też na aukcji napisane jak byk, że "towar z ekspozycji sklepowej" - coś takiego jest użytkowane, ponieważ na tym towarze pokazuje się klientom funkcje i jest normalnie eksploatowany przez to - więc wytłumacz mi proszę, co Ci się nie zgadza?
Przecież wszystko się zgadza.
Naucz się czytać ze zrozumieniem czytanego tekstu...

Kolego sprawdz najpierw dokladnie zanim napiszesz cos... w opisie aukcji jest wyraznie 2GB (w tytule zas 1GB).

Ja bym reklamowal ze towar nie zgodny z opisem i prosze o wymiane na zgodny lub lepszy lub zwrot pieniedzy z poniesionymi kosztami przesylki.

Ostatnia edycja:
Trzeba było tą kwestię wyjaśnić PRZED zakupem, kontaktując się ze sprzedającym.
Jesteśmy wszyscy tylko ludźmi, każdy może się po prostu pomylić.
Pewnie się pomylił w aukcji, a tytuł był dobry.
Zgadzam się z Ice01 - zwrot towaru/pieniędzy z kosztem przesyłki.

Powrót