Kupno na Allegro,sprzedający nie chce sprzedać towaru???

• Autor wątku Autor wątku warex
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

warex

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam kupiłem kosiarkę uszkodzoną za 1000 zł kliknąłem kup teraz ,dzwonię do sprzedawcy ,kiedy mam przyjechać po towar ,a on do mnie że cena kosiarki 1500 zł ??? co mam w tej sprawie zrobić.Kupiłem za 1000zł ,a on woła 1500zł ??? Za towar nie płaciłem jeszcze na konto

Ale pojadę tam i on mi tego nie sprzeda,rozmawiałem z nim przez telefon i twierdzi ,że ktoś inny wystawiał kosiarkę i źle podał cenę i ma kupca już i daje 1500zł i tyle żąda za tą kosiarkę.A i powiedział ,że będzie pisał o zwrot prowizji na allegro

jakie były formy płatności za przedmiot ? oraz ewentualna wysyłka

Wystawione po głupiemu 1000zł za towar i paczkomat 1zł. Na aukcji napisane ,że uszkodzone do naprawy.

nie ma możliwości odbioru osobistego.
Cena do ustalenia , 1 zł za wysyłkę , nie zauważyłeś ?

1 zł za wysyłkę,a cena z 1000zł w dół ,a nie w górę.O wysyłkę mi się nie rozchodzi idę mu na rękę i chcę towar odebrać osobiście.Cena do uzgodnienia!!!Cena kup teraz 1000zł,a on woła 1500zł

Wpłacę mu te 1001 zł pojadę tam ,a on mi nie sprzeda towaru? I co wtedy policja??

a masz ochotę bawić się w sprawy na policji i w sądzie ?

Na upartego wpłacam mu 1001zł wybieram paczkomat i on powinien mi to wysłać .Nie rozumiem takich ludzi.Jak nie zna ceny sprzedawanego przedmiotu wystawia się towar od 1zł

możesz tak zrobić i czekać na wysyłkę ale czy jest sens ? chcesz isc na wojnę ? ok , masz prawo po swojej stronie ale to trwa.

a jesli nie to po prostu wystaw negatyw , ma 100% pozytywów wiec negatyw sie przyda za takie postępowanie :)

A Ty w ogóle kupiłeś ten sprzęt? :o

Moim skromnym zdaniem w ogóle go nie kupiłeś... przyszedł mail z allegro informujacy o kupnie...?

Powrót