Kupno na allegro...

• Autor wątku Autor wątku martyna1519
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

martyna1519

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Kupiłam parę dni temu na Allegro tableta, w opcji "kup teraz" za bardzo przystępną kwotę. Nie zapłaciłam od razu- dwa dni po zakupie poprosiłam o informację, kiedy tablet zostanie wysłany, bo nie wiedziałam, który adres podać w formularzu. Niestety, sprzedawca stwierdził, że oferta jest nieaktualna, nie otrzymał wpłaty (mimo, że w regulaminir aukcji wyraźnie zapisane było, że kupujący ma 7 dni na wpłatę), rzekomo wysłał go siostrzenicy w prezencie. Sprawdziłam, że nie jest to prawdą i wystawił go ponownie na aukcję i został on kupiony. Czy mam jakieś pole do działania w tej sytuacji? Nie ukrywam, że to było bardzo dobra oferta i bardzo zależało mi na kupnie... Dostałam też maila od allegro z zapytaniem, czy transakcja została opłacona, ponieważ Pan wystąpił o zwrot prowizji. Nie chcę kończyć tego sporu tak zwyczajnie, ponieważ wiem, że to sprzedawca przyjął nieuczciwą postawę. Co robić?

Warto zgłaszać sprawę allegro?

Dziękuję za odpowiedź :) Jestem w trakcie pisania jeszcze jednego maila o prawie konsumenckim, jeśli sprzedawna będzie nieugięty- tak właśnie zrobię.

Powrót