Kupno pojazdu od spółki cywilnej .

• Autor wątku Autor wątku matysek160
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

matysek160

Użytkownik
Odpowiedzi
48
Witam. Kupiłem auto od spółki dwóch panów , na pojazd jest wystawiona faktura z danymi spółki . W dowodzie rejestracyjnym jako Właściciel jest wpisany jeden z tych panów , ale adres jest inny , dodatkowo jest współwłaściciel żona tego pana . Dane na fakturze są inne i w dowodzi inne , czy w wydziale komunikacji zarejestrują mi to auto , czy potrzeba jakieś dodatkowe dokumenty ?

Umowę masz mieć z osobami wpisanymi w dowodzie rejestracyjnym. W tej postaci nie zarejestrujesz bo nie jesteś właścicielem pojazdu.

Regand napisał:
Umowę masz mieć z osobami wpisanymi w dowodzie rejestracyjnym. W tej postaci nie zarejestrujesz bo nie jesteś właścicielem pojazdu.

No dobra , ale auto jest wciągnięte w spółkę więc jak mogę spisać umowę z tymi danymi co w dowodzie ? Tu chodzi o to , że auto było kupione na osoby prywatne tzn na właściciela i współwłaściciela jego małżonkę dopiero za jakiś czas właściciel założył spółkę z kolegą i wtedy wciągnęli pojazd do majątku . Nie wiem czy można rejestrować pojazdy na spółkę cywilna , bo przecież zmienili by dane w dowozie gdyby sie dało ?

matysek160 napisał:
No dobra , ale auto jest wciągnięte w spółkę więc jak mogę spisać umowę z tymi danymi co w dowodzie ?
Współwłaścicielka z dowodu powinna dopisać na tej fakturze, że wyraża zgodę na sprzedaż.

Powrót