B
blakmorgan
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Dzień dobry,
Miesiąc temu kupiłem samochód od osoby prywatnej, auto z 2015 roku. Pierwszy właściciel, w roku 2016 miał stłuczkę, naprawa została wykonana w autoryzowanym serwisie, jest faktura z listą wykonanych czynności/ wymienionych części.
Przed zakupem zostałem o tym fakcie poinformowany.
Kilka dni temu, przy okazji napełniania układu klimatyzacji serwis odkrył, że spryskiwacze ksenonowych reflektorów nie działają, są dosłownie spięte na stałe drutem, byle się nie wysunęły.
Wspomnianych elementów nie było na fakturze z naprawy.
Tej informacji od sprzedającego nie miałem, wada została przede mną ewidentnie ukryta.
Co mogę z tym zrobić?
Jakie w tej sytuacji przysługują mi prawa?
Czy w tym przypadku działa prawo rękojmi za wady?
Będę wdzięczny za pomoc.
Miesiąc temu kupiłem samochód od osoby prywatnej, auto z 2015 roku. Pierwszy właściciel, w roku 2016 miał stłuczkę, naprawa została wykonana w autoryzowanym serwisie, jest faktura z listą wykonanych czynności/ wymienionych części.
Przed zakupem zostałem o tym fakcie poinformowany.
Kilka dni temu, przy okazji napełniania układu klimatyzacji serwis odkrył, że spryskiwacze ksenonowych reflektorów nie działają, są dosłownie spięte na stałe drutem, byle się nie wysunęły.
Wspomnianych elementów nie było na fakturze z naprawy.
Tej informacji od sprzedającego nie miałem, wada została przede mną ewidentnie ukryta.
Co mogę z tym zrobić?
Jakie w tej sytuacji przysługują mi prawa?
Czy w tym przypadku działa prawo rękojmi za wady?
Będę wdzięczny za pomoc.