kupno telefonu na allegro pomocy!!!

• Autor wątku Autor wątku rogacz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rogacz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Mam poważny problem otóż wygrałem aukcje na allegro kupno telefonu, kup teraz od pani ktora wystawila telefon ale nie jest to sklep, ale nie zapłaciłem, nie odzywałem się też na maile, korzystalem z konta mamy, w ciagu 7 dni ta pani wysylala jakies maile z powiadomieniem czy pytaniami czemu nie place czy cos takiego nie znam tresci tych maili bo mama to kasowala bo nie powiedzialem jej ze cos kupilem i myslala ze to jest niewazne, po 7 dniach ta pani wyslala smsa ze pozywa mnie do sadu, zlozy pozew, jakies pismo o odszkodowanie i pismo do krajowego rejestru dluznikow, straszy mnie a ja nie jestem w stanie placic za telefon ktorego nie kupilem, dodatkowo straszy mnie komornikiem, zadzwonilem do niej i prosilem o polubowne zalatwienie sprawy ze zwroce jej prowizje ktora musi zaplacic allegro, a ona ze jest to dla niej na reke zeby sie procesowac i ze jak to ona okreslila zostawiam ja z reka w nocniku co mam teraz robic jestem przestraszony, widzialem wiele razy ze ktos nie placil za aukcje ktora wygral ale nigdy sie nie spotkalem zeby od razu do sadu pozywac i straszyc czym tylko mozna, Co mam teraz zrobic nie stac mnie na to zeby wydawac 500 zl za nic, czy przysluguje mi jakies prawo ze moge nie kupic tego jak wygralem aukcje pomocy!!!!!!

[cytat="rogacz"]Co mam teraz zrobic nie stac mnie na to zeby wydawac 500 zl za nic[/cytat]

Nie za nic, tylko za telefon, który kupiłeś - to po pierwsze.

A po drugie: dziecko, czy mama nie uczy Cię odpowiedzialności za swoje czyny? Jeśli nie, to może sąd Cię nauczy.

ziutek weź sobie podaruj takie uwagi nie pisałem tego tematu zebys swoje denne złote myśli tu ogłaszał nie musisz tego czytać, potrzebuje pomocy

Niestety mylisz się - muszę czytać m.in. Twoje teksty, ponieważ przed przeczytaniem na razie trudno mi ustalić z czym mam do czynienia.

Tak na marginesie: może warto by było, żebyś Ty też przeczytał to, co napisałeś. Ale tak, jakbyś czytał tekst cudzy. Może wtedy zauważysz, że wyziera z niego totalnie bezrefleksyjne podejście do życia i kompletna obojętność na problemy innych ludzi będące skutkiem Twoich poczynań.
Zdaje się, że Ciebie nie interesuje ile czasu, nerwów, pieniędzy na telefony czy porady prawne straci ktoś z powodu Twojej bezmyślności - liczy sie tylko ratowanie Twojej skóry.

Nie wiem ile Ty masz lat, być może niewiele mniej ode mnie, ale zachowujesz się jak bywalec piaskownic, który zdzieliwszy kogoś wiaderkiem, albo złamawszy komuś łopatkę chowa się pod spódnicę mamy wołając: pomocy!!! pomocy!!!

Pomóż sobie i innym - dorośnij.

A jeżeli na razie nie jesteś w stanie, to tymczasem zajmij sie innymi zabawkami, a komputer z dostępem do allegro zostaw sobie na potem.

W pełni podpisuje się pod tym co napisał Kaziutek. Trzeba być odpowiedzialnym, a jak się nie jest to potem ponosi się tego konsekwencje.

[cytat:3ot8wu1g]
Mam poważny problem otóż wygrałem aukcje na allegro kupno telefonu, kup teraz
[/cytat:3ot8wu1g]

To w końcu kupiłes czy nie??

Dobry wieczór
Zgadzam się w całej rozciągłości z przedmówcami... Nie chciałabym być chamska ale przydała by Ci się nauczka na przyszłość, może następnym razem ruszysz głową zanim coś zrobisz. Kolejną sprawą jest to że powinni w tym momencie zablokować konto Twojej mamie na allegro.
Pomyśl czasem co robisz... każdy ponosi konsekwencje swoich czynów, ewentualnie opiekun!!!

Pozdrawiam

Powrót