S
sekacz19
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 12
Witam.Mam takie pytanie dotyczace tematu.Chce kupic od kolegi telefon nokia n95.Mam 16 lat.Telefon byl zarejestrowany na tate kolegi w sieci orange na dwuletniej umowie.Umowa sie skonczyla i telefon jest Jego wlasnoscia.Teraz ma inny a ten lezy i sie kurzy a ja chce go kupic(chce go sprzedac-ma wszystkie dokumenty dot.umowy na ten telefon z siecia orange).Z kim i jaka umowe musze podpisac (z tata kolegi czy z kolega-tez ma 16) aby to bylo legalne?Chodzi mi np o sytuacje gdy zatrzymalaby mnie policja i przy legitymowaniu zazadali telefonu-tej nokii jak bym ja kupil.Jesli nie podpisalbym zadnej umowy kupna sprzedazy telefonu komorkowego to czy mogliby sadzic ze jest kradziony?Jakbym mial umowe i ja okazal to czy byloby to wazne gdy np ja podpisalem gdy nie mam 18 lat ze zakupilem go legalnie?Czy w tym wieku moge podpisac taka umowe?A wiec mam pytania:
1.Z kim i jaka mam podpisac umowe(lub moj rodzic)aby byla wazna?
2.Czym mam sie okazac gdy policja podczas legitymowania bedzie uwazac ze telefon jest kradziony? Prosze o pomoc.Pozdrawiam
1.Z kim i jaka mam podpisac umowe(lub moj rodzic)aby byla wazna?
2.Czym mam sie okazac gdy policja podczas legitymowania bedzie uwazac ze telefon jest kradziony? Prosze o pomoc.Pozdrawiam