dsaw01
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 194
Cześć wszystkich tu nie witam niestety. No ale kogo witam to witam.
Mam taki problem.
Np na CDA tak te filmy online typ nie daje vat faktury twierdzi że
""Najem filmów przez internet (VOD) jest zwolniony z ewidencjonowania zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Finansów w sprawie zwolnień z obowiązku prowadzenia ewidencji przy zastosowaniu kas rejestrujących, zgodnie z tą uchwałą za tego typu usługi nie należy wystawiać paragonów/rachunków. Zgodnie z regulaminem CDA Premium zakupić konto może tylko osoba fizyczna (ograniczenia licencyjne) nie ma zatem możliwości wyświetlania filmów dla większej liczby osób oraz wystawienia Faktury VAT za usługę CDA Premium."""
Moje pytanie brzmi: kupuję na pewnym FORUM za pln płace np BLIKIEM przy przelewem bankowym.
Czyli kupuję na forum taki kredyty czy żetony Tu nie mam na myśli tych portali z sex kamerkami.
Za te żetony czy kredyty nazywajcie to jak chcecie. Mogę np kupić slot, Vipa w grzę Multi-player.
Czy za zakupienie takich kredytów nie muszę dostać wat faktury?
Póżniej za np 10kredytów kupuję miejscę w grzę czy więcej broni.
Jakieś dane firmy nip co kolwiek?
Nic nie dostaję ządnego potwierdzenia, rachunku,paragonu, ani vat fakturę
Na tej stronie www nie ma ani imienia nazwiska nipu nic.
https://sklepcs.pl/?p1=katujemy&p2=sklep&p3=1769&u=2854
Właściciel mówi że nie musi dawać faktury.
Czy to prawda?
Mam taki problem.
Np na CDA tak te filmy online typ nie daje vat faktury twierdzi że
""Najem filmów przez internet (VOD) jest zwolniony z ewidencjonowania zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Finansów w sprawie zwolnień z obowiązku prowadzenia ewidencji przy zastosowaniu kas rejestrujących, zgodnie z tą uchwałą za tego typu usługi nie należy wystawiać paragonów/rachunków. Zgodnie z regulaminem CDA Premium zakupić konto może tylko osoba fizyczna (ograniczenia licencyjne) nie ma zatem możliwości wyświetlania filmów dla większej liczby osób oraz wystawienia Faktury VAT za usługę CDA Premium."""
Moje pytanie brzmi: kupuję na pewnym FORUM za pln płace np BLIKIEM przy przelewem bankowym.
Czyli kupuję na forum taki kredyty czy żetony Tu nie mam na myśli tych portali z sex kamerkami.
Za te żetony czy kredyty nazywajcie to jak chcecie. Mogę np kupić slot, Vipa w grzę Multi-player.
Czy za zakupienie takich kredytów nie muszę dostać wat faktury?
Póżniej za np 10kredytów kupuję miejscę w grzę czy więcej broni.
Jakieś dane firmy nip co kolwiek?
Nic nie dostaję ządnego potwierdzenia, rachunku,paragonu, ani vat fakturę
Na tej stronie www nie ma ani imienia nazwiska nipu nic.
https://sklepcs.pl/?p1=katujemy&p2=sklep&p3=1769&u=2854
Właściciel mówi że nie musi dawać faktury.
Czy to prawda?
Ostatnia edycja: