Kurator i dziwne pytania

• Autor wątku Autor wątku Anastazja777
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Anastazja777

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam jesteśmy przed rozwodem bez orzekania o winę , ustalony zgodny plan rodzicielski z mężem ,córka ma mieszkać u mnie, odwiedziła nas pani kurator i na osobności zadawała córce( 7 lat) pytania typu kogo bardziej kocha mamę czy tatę , oraz z kim chciałaby zamieszkać córka była zdezorientowana tymi pytaniami nie przygotowałam ją na odwiedziny kuratora i na wszystkie odpowiedziała że nie wie z kim , później powiedziała mi ,że nie chciała żeby tata się obraził jak powie ,że ze mną ,te pytania były niezręczne, czy takie zachowanie pani kurator było normalne?Widzi,że dziecko jest zadbane,radosne mamy ładny dom i było czysto.Wiem,że to wszystko zależy od kuratora,ale czy myślicie że odpowiedzi córki (które zapewne zanotowała kurator)wypłyną na przebieg rozprawy pomimo zgodnego planu rodzicielskiego? sąd może skierować nas do Rodk?czy za bardzo nie liczy się ze zdaniem córki która jeszcze jest mała i nie wie co to rozwód a my dogadujemy się z mężem w każdej kwestii związanej z córką.Proszę o odpowiedź,z góry dziękuje.

Powrót