M
mk8805
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 12
Dzień dobry, przychodzę z takim zapytaniem czy jeżeli osoba oskarżona dostanie kuratora to czy posiada on jednego kuratora, czy np może mieć dwóch innych kuratorów?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
mk8805 napisał:osoba oskarżona dostanie kuratora
kgb14 napisał:w paczce pod choinkę ?
Proszę troszkę bardziej sprecyzować pytanie.
Oskarżony mógł mieć dozór kuratora- natomiast jeśli zostało zlecone przeprowadzenie wywiadu środowiskowego w stosunku do oskarżonego , mogło się zdążyć się tak , że przeprowadził go inny kurator- np. zawodowy- a sam dozór był prowadzony przez kuratora społecznego który de facto podlega kuratorowi zawodowemu.
mk8805 napisał:to czy oskarżonemu podlega jeden kurator
sh0wtime napisał:Witam odbywam karę 6 miesięcy w domu , dozór elektroniczny . Spowodowałem wypadek gdzie się sam uszkodziłem . Dostałem kuratora Zadzwonił na to urządzenie i chce bym się zgłosił do sądu porozmawiać o rozprawiektóra odbyła się pare dni temu. Zapytał czy poruszam się ,,, No tak ,,, To bym się zgłosił do sądu porozmawiać o rozprawie ... nie ma o czym gadać zgodził się sędzia bym odbył karę E domu tyle .jeszcze mam do niego jechać ... Powiedziałem .ze jeśli to taka rozmowa o rozprawie to nie jadę .... On ze odbywam karę i mam wykonywać ...coś tam ... Typ jest dziwny ,,, i nie mam zamiaru go słuchać . Próbuje mnie nastraszyć
miałem kuratora od małego odsiedziałem 3 lata . Naprawdę nasłuchałem się sporo i kurator nie robi na mnie najmniejszego wrażenia . Co mogę zrobić ? Dostanę wezwanie i nie zgłaszać się ?