Kuroniówka a umowa na zlecenie.

• Autor wątku Autor wątku Amadeusz1993
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Amadeusz1993

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam mam 20 lat i mam pytanie i potrzebuje pomocy, aktualnie zamieszkuje na Sląsku ale wracam do domu.. mam przepracowane od 2013, 11 września aż do teraz (umowa kończy się 2014 grudnia, oczywiście zostałaby mi przedłużona ale wyjeżdzam) i teraz moje pytanie czy przysługuje mi jakikolwiek zasiłek? Dostawałem z początku wynagrodzenie 1150.. a później 923zł.. na czysto mizernie i obawiam się, że cięzko o zasiłek w takiej sytuacji ale liczę na pomoc od kogoś obeznanego jak to jest w tym roku.
Pozdrawiam

jak to jest w tym roku.
Tak samo jak wczesniej....czyli zasiłek przysługuje osobie, która:
w okresie 18 miesięcy bezpośrednio poprzedzających dzień zarejestrowania, łącznie przez okres co najmniej 365 dni i (w pana przypadku) "świadczyła usługi na podstawie umowy agencyjnej lub umowy zlecenia albo innej umowy o świadczenie usług, do których zgodnie z przepisami ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. – Kodeks cywilny stosuje się przepisy dotyczące zlecenia, albo współpracował przy wykonywaniu tych umów, przy czym podstawę wymiaru składek na ubezpieczenia społeczne i Fundusz Pracy stanowiła kwota co najmniej minimalnego wynagrodzenia za pracę w przeliczeniu na okres pełnego miesiąca, z zastrzeżeniem art. 104b ust. 2,
Tyle przepisy...

Dziękuje ale minimalnej płacy to ja nie miałem.. więc co w tym przypadku?

Powrót