Kurs na strzyżenie psów

• Autor wątku Autor wątku Hania hania
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

Hania hania

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Poprosze o poradę w związku kursu groomerskiego który podjełam w zeszłym roku.
Wlascicielka wzięla duze pieniądze nie wydając mi umowy, a nawet rachunku. Kurs byl nie adekfatny, praktyki było bardzo mało. Umowa byla że wlascicielka sprowadzi pieski komplementarnie na ktòrych mogłabym sie uczyć- w praktyce- brała pieniądze od klientòw a ja zamiatałam podłoge. Prawie w ogóle jej nie było w salonie, poprostu mnie zignorowała. Obserwowałam pracownika, ale ona miała robote do zrobienia. Przychodziły psy których trzebabyło szybko ostrzyc, poprostu wlascicielka nie miała czasu mnie uczyć.
Prosze ją o rachunek, co kolwiek, bo umowy nie podpisała ( wypelniłam ja, a ona wzieła papiery)
Mam sms-y potwierdzające kurs.
Mam certyfikat na którym sie podpisała- certyfikat jest śmiechu warty- wyglada jak jakiś żart. Nie moge nigdzie dostać pracy z tym certyfikatem.
Jeżeli ktoś może poradzić co mam zrobić, bardzo prosze. Nie chce żeby ta kobieta jeszcze kogoś tak perfidnie wykorzystała.
Nie opisałam wszystkiego ale prosze pytać, chetnie odpisze
Dziekuje i pozdrawiam

Reklamacja - w ramach rękojmi może się Pani domagać obniżenia ceny. Jakby nie patrzeć była to usługa szkoleniowa. Jeżeli nie została wykonana prawidłowo przysługują Pani prawa konsumenta w tym np. pomoc od lokalnego rzecznika konsumentów.

Dziekuje bardzo, ta porada, to duża pomoc.

Powrót