Kwarantanna. Ile dostaje się kasy za więzienie obywatela, areszt domowy?

• Autor wątku Autor wątku nostyck
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
N

nostyck

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam
Ile państwo płaci kasy obywatelowi za 14 dniową kwarantanne, gdy ten nie pracawał? Gdzie to się składa wniosek o odszkodowanie za areszt domowy? Wiem, że więźniowi liczy się stawkę chyba 50 zł za dzień, a obywatel ile dostaje za więzienie go?

Ostatnia edycja:
Nic nie płaci. To żaden areszt domowy, żadna kara.

nostyck napisał:
Witam
Ile państwo płaci kasy obywatelowi za 14 dniową kwarantanne, gdy ten nie pracawał? Gdzie to się składa wniosek o odszkodowanie za areszt domowy? Wiem, że więźniowi liczy się stawkę chyba 50 zł za dzień, a obywatel ile dostaje za więzienie go?

Jak pracowałeś legalnie to ZUS ci wypłaci jeżeli miałeś decyzje o kwarantannie.

Możesz pozwać Premiera. Jak ci nie szkoda kasy na prawników.

ejtykoles napisał:
Jak pracowałeś legalnie to ZUS ci wypłaci jeżeli miałeś decyzje o kwarantannie.
Zakaz wychodzenia nie dotyczy tylko dorosłych bo i dzieci. Więc kto wypłaci dzieciom, osobom uczącym się lub niepracującym. W Polsce nie ma obowiązku ubezpieczać się w ZUS, a tymbardziej pracować. Przypominam również, że ja pytam o odszkodowanie, które ogranicza prawo do wolności, a nie o wypłacaną obecnie przez państwo rekompensatę z tytułu utraty możliwości kontynuowania pracy. ZUS wypłaca rekompensatę. To co innego niż ja pytam.
TSG napisał:
Nic nie płaci. To żaden areszt domowy, żadna kara.
Jak nie kara skoro nie można wpełni korzystać z praw wolności konstytucji? Czym się to różni od aresztu domowego? Masz dokładnie ograniczone to samo prawo.

Kwarantannę lub izolację nakłada się zgodnie z Ustawą o zapobieganiu i zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi.Nikt nie wypłaci odszkodowania bo w tym momencie jesteś podejrzany więc nie jest to bezpodstawne.

I znów następny nawiedzony który będzie gadał o łamaniu konstytucji, braku wolności itp

Człowieku chodzi mi o kasę, a nie o całą resztę. Więc czy na podstawie tej ustawy można dostać odszkodowanie czy państwo może więzić obywateli nawet przez 20 lat ( na podstawie ustawy) niewypłacając mu odszkodowania?

Ostatnia edycja:
A ktoś był 20 lat na kwarantannie? Na podstawie tej ustawy nie należy się odszkodowanie,ale nikt Ci nie zabrania pozwać Sanepidu jeśli chcesz.

Niektórzy już 3x zostali pozbawieni wolności bo ciągle łapią bezobjawowego groźnego wirusa, który jakoś ich nie może zabić. To jest ponad 30 dni życia. T Ile jeszcze tak można. Może jeszcze 30 albo 40 kwarantannych zrobimy? Wirus ma być jeszcze przez kilka lat. To życzę powodzenia.

Za chwilkę temat zamknę. Nie tolerujemy tu pieniactwa. Nie podobają się przepisy, polecam zapoznać się i zastosować o ile tak Tobie źle z art. 34 ust. 2 Konstytucji RP, oraz art. 46, oraz następne Ustawy o obywatelstwie polskim.

art 34 ust 2 nie ma zastosowania. Nie możesz się zrzeknąć obywatelstwa , gdy nie masz innego. Druga kwestia. Po co się rzekać obywatelstwa jak ziemi i gruntów nie zabierzesz by utworzyć własne państwo.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót