Kwarantanna w innym miejscu niż adres zamieszkania

• Autor wątku Autor wątku ZjemCiKosiarkę
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

ZjemCiKosiarkę

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam, planuję we Wrześniu pojechać na wakacje do Bułgarii. Czy gdyby wprowadzono ponownie kwarantannę po powrocie zza granicy mógłbym ją spędzić w domku w górach (Nie pod aktualnym adresem zamieszkania)? Otóż Mieszkam razem z ojcem i on sobie nie za bardzo może pozwolić na kwarantannę, ponieważ prowadzi działalność gospodarczą. Wiem że gdybym wrócił do domu po wprowadzeniu obowiązku kwarantanny i on by musiał ją odbyć, ale gdybym pojechał prosto z wakacji w góry (o ile byłoby to możliwe), nie musiałby jej odbywać?

Kwarantanna nie musi odbywać się pod aktualnym adresem zamieszkania. Miejsce ustala się indywidualnie.

ZjemCiKosiarkę napisał:
Witam, planuję we Wrześniu pojechać na wakacje do Bułgarii. Czy gdyby wprowadzono ponownie kwarantannę po powrocie zza granicy mógłbym ją spędzić w domku w górach (Nie pod aktualnym adresem zamieszkania)? Otóż Mieszkam razem z ojcem i on sobie nie za bardzo może pozwolić na kwarantannę, ponieważ prowadzi działalność gospodarczą. Wiem że gdybym wrócił do domu po wprowadzeniu obowiązku kwarantanny i on by musiał ją odbyć, ale gdybym pojechał prosto z wakacji w góry (o ile byłoby to możliwe), nie musiałby jej odbywać?

Jeśli posiada gospodarstwo typu ( krowy, które musi wypasać ) nie podlega on kwarantannie nawet jeśli ty będziesz miał, u mojego znajomego na wsi tak jest - akurat trafiło mu się siedzenie w domu ponieważ z dużego zakładu produkcyjnego dostał wynik pozytywny :o, ale jego ojciec ma gospodarstwo i krowy trzeba wypasać codziennie.

Poza tym ja wróciłem dwa dni temu z USA i nie mam żadnej kwarantanny :) kontrola standardowa raczej bym powiedział, że pić na wodę i tyle.... oczywiście byłem w sprawach biznesowych.

Powrót