D
Dombeush94
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Piszę jako brat. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda kwestia dziedziczenia psa w przypadku śmierci dziecka. Mój brat kupił psa z hodowli jakieś 3 lata temu. Podobno jego dziewczyna jest współwłaścicielką ale nie wiem czy ma na to jakiś dowód/papier. My posiadamy jedynie jakiś dokument z Przychodni dla Zwierząt i tam jako opiekun wpisany jest mój brat. Dodatkowo z tego co wiem to mój brat zapłacił w hodowli za psa a dziewczyna oddała mu połowę za jakiś czas - wątpie, że są na to jakiekolwiek dowody. Hodowca pamięta mojego brata i może potwierdzić, że to on płacił. Mój brat zmarł w tamtym roku i mieliśmy umowę, że wiekszość dnia pies jest u brata dziewczyny, a mój ojciec zabierał go codziennie na 3h. Teraz jest taka sytuacja, że nie chcą nam dać psa.
I teraz chciałbym się dowiedzieć, kto jest aktualnym właścicielem.
Czy jeśli brata dziewczyna ma faktycznie jakiś papier potwierdzający, że jest współwłaścielką to pies należy się jej czy może jednak należy do moich rodziców?
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
I teraz chciałbym się dowiedzieć, kto jest aktualnym właścicielem.
Czy jeśli brata dziewczyna ma faktycznie jakiś papier potwierdzający, że jest współwłaścielką to pies należy się jej czy może jednak należy do moich rodziców?
Z góry dziękuje za odpowiedzi.