kwota na fakturze kilkudziesieciokrotnie wyzsza niz z zamowienia - towar na zamowieni

• Autor wątku Autor wątku aleksandra.sk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aleksandra.sk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry,

jako osoba fizyczna dokonałam zamówienia w laboratorium (komercyjnym) syntezy DNA. Kwota widoczna na zamówieniu wynosiła ok. 60 zł brutto.
Zamówienia dokonywałam przez formularz na stronie. Nie otrzymałam zadnego potwierdzenia zamowienia (nie zrobilam tez screena, na ktorym widnieje kwota ok 60 zł brutto), jednak zamowienia dokonywalam w towarzystwie osob trzecich (4 osob).

Otrzymalam zamowiana probke DNA wraz z faktura na kwote ponad 4,500 brutto.
W formularzu zamówien widnieje zapis:
" System wyliczył szacowany koszt produktu. Informujemy, że jest to tylko cena orientacyjna. Analiza przeprowadzona przez naszego specjalistę może ujawnić okoliczności, w których poniższa cena ulegnie zmianie."

Nie zostałam jednak poinformowana o okolicznosciach wplywajacych na tak drastyczna zmiane kwoty.
W miedzyczasie osoba pracujaca w laboratorium kontaktowala sie ze mna telefonicznie ws. dostraczenia numeru PESEL do faktury. Nie zostalam wtedy poinformowana o znacznie zwiekszonej kwocie.

Jak rozumiem, z uwagi na charakter zamawianego towaru (na zamowienie), nie przystepuje mi prawo do odstapienia od umowy (zamowienie zostalo zlozone 11.05).

Wyslalam prosba o korekte faktury na kwote, ktora widoczna byla w zamowieniu. Nie otrzymalam jeszcze nie odpowiedzi - czy w przypadku odpowiedzi odmownej jest cos, co moge jeszcze zrobic?

Powrót