L-4 na zasiłku dla bezrobotnych

• Autor wątku Autor wątku veder
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

veder

Użytkownik
Odpowiedzi
46
Witam mam pytanie jeżeli na zasiłku zachoruje i dostarczę do urzędu pracy zwolnienie L-4 to jak wygląda procedura przez czas zwolnienia, kto płaci ma za l4 , czy przez ten czas przepada mi zasiłek i czy to L-4 skraca zasiłek ???

Podczas przebywania na zwolnieniu lekarskim nie będziesz musiał stawiać się na obowiązkowe wizyty w Urzędzie.
Natomiast odnośnie pobierania zasiłku nic się nie zmienia. Nadal UP będzie wypłacał zasiłek w pełnej kwocie w danym okresie.

Rozumiem że za L-4 nie będę miał zapłacone tak jak w standardowej procedurze ??

veder napisał:

Nie rozumiem tego zdania?
Standardowa procedura została opisana przeze mnie w poprzednim poście.

veder napisał:

przy zasiłku dla bezrobotnych nie ma składki chorobowej.
Więc nie bedzie to standardowa procedura. Jak bedziesz kontynuował zwolnienie po ustaniu zasiłku dla bezrobotnych, nie bedzie płatne - jeśli o to pytasz:)
W trakcie pobierania zasiłku dla bezrobotnych - wysokość pobieranego świadczenia się nie zmienia

No dobra powiedzmy że jestem na zasiłku 8 miesięcy ale w trakcie tych 8 miesięcy 1 miesiąc byłem na -L4 które dostarczyłem do PUP, czy ten jeden miesiąc na L-4 liczy się jako L-4 i dalej mam 8 miesięcy zasiłku czy ten miesiąc na L-4 jest traktowany jako miesiąc na zasiłku dla bezrobotnych ??

Zwolnienie lekarskie w trakcie pobierania zasiłku dla bezrobotnych nie wpływa na wydłużenie okresu pobierania zasiłku -"miesiąc na L-4 jest traktowany jako miesiąc na zasiłku dla bezrobotnych".

Co więcej, teoretycznie to osoba pobierająca zasiłek powinna byc gotowa do pracy...

Dobra ziomki a teraz z innej beczki ... proszę mi powiedzieć ile metrów sześciennych papierów od lekarza na kręgosłup mam położyć na stół tym lewusom z komisji ZUS, żeby im się nie chciało czytać i od razu mi przyznali rentę dożywotnią ? bo nie chce mi się pracować za najniższą krajową ?

Obecnie chyba nie dają dożywotnia tylko na dany okres... ojciec choruje zawodowy kierowca plus inne schorzenia dostaje co rok na ponowne stawienie a nie symuluje ..masakra

Powrót