l

• Autor wątku Autor wątku dejvid@
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dejvid@

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
witam czekam na sprawe w sadzie nie wiem kiedy sie odbedzie za dziesione z 1 i inne. mam dostac teraz bilet do woja co mam zrobic ? pozdro.

I najlepiej jak Pan dostanie bilet powiadomić o tym pisemnie Sąd - tj. gdzie pan służbę odbywa.

ale mozna to zalatwic z wku i moga odroczyc na jakis czas??

Co chce Pan załatwiać z WKU?
Odroczenie służby wojskowej czy sprawy sądowej?
Bo jeśli sprawy sądowej to od razu mówię że nic Pan nie załatwi.

no odroczenie sluzby wojskowej idzie zalatwic? mi sie wydaje ze napewno

[cytat="redstrat"]A szto to "dziesiona"? 10 KK (znaczy że nieletni)?
Pozdrawiam :D[/cytat]
W środowiskach o długich "tradycjach" przestępczych określa się tak rozbój.
[lex:snh2onkt]
USTAWA
z dnia 19 kwietnia 1969 r.
KODEKS KARNY
Art. 210 § 1 Kto zabiera w celu przywłaszczenia mienie, używając lub grożąc natychmiastowym użyciem gwałtu na osobie albo doprowadzając człowieka do stanu nieprzytomności lub bezbronności,
podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 3.
§ 2 Jeżeli sprawca rozboju posługuje się bronią palną lub innym niebezpiecznym narzędziem albo działa wspólnie z osobą, która posługuje się taką bronią lub takim narzędziem,
podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 5 albo karze śmierci.[/lex:snh2onkt]

jestem pelno letni :roll: to art.280.ust1

[cytat="dejvid@"]jestem pelno letni :roll: to art.280.ust1[/cytat]
Nie, no sory. Po prostu artykuł 10 Kodeksu Karnego mówi o odpowiednim stosowaniu przepisów karnych w stosunku do osób, które nie ukończyły 18 lat jeszcze, albo popełniły czyn zabroniony przed ukończeniem tego wieku.

Zapytałem z ciekawości, bo kiedyś właśnie znajomy opowiadał kazus swojego kolegi i mówił, że "dziesiona" to popularne. Sam byłem ciekaw.
Już nawet szukałem 10 artykułu licząc od początku części szczególnej KK, no ale to raczej nie to:D

No i dzięki za odpowiedź. Tego nie było na wykładach ani w podręczniku :lol:
Pozdrawiam

:) ale jak przyjdzie mi bilet do wojska biore ze sobą papiery ,bo jestem teraz na dozorze policyjnym wic odrocza mi ? czy co :)???

To jak dostaniesz kartę powołania to dostarcz jej ksero do prokuratury... i prokurator albo zwolni cie z dozoru ,albo zmieni miejsce jego wykonywanias na jednostke policji w miejscu pełnienia słuzby .Ale raczej to pierwsze...- wszak będziesz pod nadzorem (całodobowym ) przełożonych i słuzb dyżurnych jednostki.:)

[cytat="redstrat"]Zapytałem z ciekawości, bo kiedyś właśnie znajomy opowiadał kazus swojego kolegi i mówił, że "dziesiona" to popularne. Sam byłem ciekaw.[/cytat]

"Dziesiona" czyli art. 210 k.k. z 1969 r. ;)

Powrót