l4 a wypowiedzenie

• Autor wątku Autor wątku rolmik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rolmik

Użytkownik
Odpowiedzi
63
witam mam taką sytuacje w lipcu byłem na urlopie (pracodawca nie uwzględniał mnie w grafiku i nie podpisywałem żadnego wniosku urlopowego) na początku września straciłem prawo jazdy i powiadomiłem o tym pracodawcę i poprosiłem pracodawcę o urlop tyle ile mam a potem będziemy rozmawiać, natomiast od 15 września jestem na urlopie chorobowym ( złapałem przeziębienie podczas układania worków z piaskiem na wałach w czasie powodzi). W sobotę mam konsultację z psychologiem gdyż pogarszająca się od lipca sytuacja w firmie doprowadziła do tego iż wypaliłem sie zawodowo i odechciało mi się jazdy (opóźnienia grafików ciągłe przesuwanie napraw itp olewka ze strony szefa). Czy jeśli w sobotę dostane l4 pracodawca może mnie zwolnić ?
Dziś zadzwonił do mnie kolega że przedstawiciel firmy przyjechał i że dał pracownikom wypowiedzenie za porozumieniem , Ja do godziny pisania posta nie otrzymałem żadnej wiadomości sms telefonicznej email.

rolmik napisał:
Dziś zadzwonił do mnie kolega że przedstawiciel firmy przyjechał i że dał pracownikom wypowiedzenie za porozumieniem
nie ma czegoś takiego jak wypowiedzenie za porozumieniem stron jest jedno albo drugie - to drugie jest za zgodą pracownika
Dopóki jesteś chory to nie może ci wypowiedzieć umowy , chyba ze dyscyplinarnie

Powrót