L4 i wypowiedzenie (Niemcy)

• Autor wątku Autor wątku WhyMe?
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

WhyMe?

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam wszystkich i proszę o pilną pomoc ponieważ zrobili ze mnie idiotę. Tydzień temu we wtorek 18.09.2012 mój pośrednik zadzwonił do mnie że muszę przyjechać do biura. Przyjechałem i zostałem poinformowany że przechodzę ze zmiany nocek na zmianę popołudniową. Dali mi papier do podpisania i tyle. Dzisiaj z dniem 24.09.2012 dostałem u lekarza zwolnienie L4 z powodu grypy, dzwoniąc do firmy że jestem chory powiedzieli mi że do jutra mam czas na wyprowadzkę. Okazało się że zostałem okłamany i podpisałem dnia 18.09.2012 swoje wypowiedzenie. Nie pomyślał bym że takie coś można komuś zrobić jednym słowem mnie oszukali. I co w tym momencie? Mam L4 od dzisiaj i czy mimo tego że od jutra mam wypowiedzenie z firmą będzie mi dalej płacić za pobyt na zwolnieniu? Czy mogą mnie wyrzucić z domu? Proszę o pomoc bo jestem załamany..

a jaka data widniala na dokumencie ktory podpisales? Wpisales tez date tzn 18.09.2012? Jezeli podpisales faktycznie wypowiedzenie dnia 18 i bylo w nim ze bedziesz pracowal jeszcze tydzien to masz pozamiatane. Masz kopie?

Powrót