L4 na stażu

• Autor wątku Autor wątku alicja349
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

alicja349

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
29
Witam,z góry przepraszam jeżeli wpisuję w nieodpowiednim miejscu mój post.
10 marca podjełam staż jako osoba niepełnosprawna z II grupą w przedszkolu jako asystent nauczyciela przedszkola i wszystko było dobrze do końca roku szkolnego,dnia 1 lipca przedszkole zostało zamknięte jak co roku w zwiazku z przerwą wakacyjną.Nie było dzieci więc p.dyrektor kazała mi sprzątać i myć zabawki a jest tego sporo,przez dwa tygodnie uwijałam się i wszystko robiłam ale niestety złapała mnie rwa kulszowa bo cierpię na dyskopatię i poszłam na zwolnienie,nie wiem czy wrócę na staż ponieważ neurolog nie wyraża zgody na mój powrót,staż mam do 9 sierpnia więc chorobowego miałabym łącznie 3 tygodnie,czy czekają mnie jakieś konsekwencje jeżeli już nie wrócę na staż ? Z góry dziękuję za odpowiedź.

czy mógłby ktoś udzielić mi odpowiedzi ?

Czy na staż zostałaś skierowana przez PUP?

tak przez UP

mój pracodawca złożył zapotrzebowanie na stażystę i wskazał mnie imiennie

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Zwolnienie lekarskie usprawiedliwia nieobecność na stażu, także żadnych konsekwencji nie będzie.
Istnieje natomiast możliwość przerwania stażu przed terminem jego zakończenia z uwagi na długotrwałą nieobecność stażysty. Ale biorąc pod uwagę niedługi termin do końca stażu wydaje się to mało prawdopodobne... choć nie wykluczone.

Powrót