L4 od psychiatry a kontrola

• Autor wątku Autor wątku Pablo9425
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pablo9425

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Witam
Od dziecka cierpię na bóle migrenowe, byłem 3 lata temu u neurologa aby je dokładniej zdiagnozować, od jakiegoś czasu zauważyłem że bóle migrenowe które u mnie występują są potęgowane przez stres, takiego stresu bardzo często doświadczam w pracy na stanowisku administracyjnym, (mobbing, wyzysk, obowiązki spoza zakresu umowy, kilkadziesiąt obowiązków w tym zastępstwo informatyka, kierowcy, sekretarki, zajmowanie się zamówieniami publicznymi itd.) Nie zmyślam takie są u mnie fakty i to za jedyne 4400 zł brutto. Niestety bardzo się to odbija na moim zdrowiu psychicznym, próbowałem o tym rozmawiać z przełożonymi, bezskutecznie. Umowę mam do końca roku ale nie dam rady już dłużej tego ciągnąć, mógłbym odejść ale wolałbym pójść na L4 i mieć jeszcze jakieś pieniądze a w tym czasie szukać innej pracy.

Proszę Państwa o pomoc, jak mam się tłumaczyć w przypadku kontroli z ZUSu na 2,5 miesięcznym L4 od psychiatry? Powtarzam moja sytuacja nie jest udawana.

kolego ja ostatnio miałem wideorozmowe z psychiatrą i tam jeszcze przed wizytą musiałeś dostarczyć jakie leki bierzesz i wcześniejszą dokumentacje medyczną jak sie leczyłeś i diagnozowałeś psychologicznie itp. Podczas rozmowy opowiadasz lekarzowi co ci dolega czy to sie nasila itp itd i wtedy lekarz daje ci l4 na miesiąc i wypisuje leki. Jak tłumaczyć .... tak samo jak podczas pierwszej wizyty u psycho . L4 od psycho są najtrudniejsze do podważenia. znam kilkanaście osób które siedzą po 6 miesięcy na takim l4 od psycho

rolmik napisał:
kolego ja ostatnio miałem wideorozmowe z psychiatrą i tam jeszcze przed wizytą musiałeś dostarczyć jakie leki bierzesz i wcześniejszą dokumentacje medyczną jak sie leczyłeś i diagnozowałeś psychologicznie itp. Podczas rozmowy opowiadasz lekarzowi co ci dolega czy to sie nasila itp itd i wtedy lekarz daje ci l4 na miesiąc i wypisuje leki. Jak tłumaczyć .... tak samo jak podczas pierwszej wizyty u psycho . L4 od psycho są najtrudniejsze do podważenia. znam kilkanaście osób które siedzą po 6 miesięcy na takim l4 od psycho
Dziękuję za odpowiedź, leki mam jakie biorę, nawet recepty wydrukuję z przeszłości od neurologa z lekami które brałem ale nie pomagały zbytnio, dobra to widzę że jednak nie będzie tak trudno udowodnić mojego problemu zdrowotnego, nawet dokumentację będę w stanie ogarnąć u neurologa.

Powrót