Łamanie konstytucji o swobodnej wypowiedzi

• Autor wątku Autor wątku santaclous
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

santaclous

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Dzień dobry.

Czy można pozwać administratora grupy na Facebooku za usuwane komentarzy i banowanie z grupy.

Nikogo nie obrażałem ani nie łamałem regulaminu. Jedynie co robiłem to dodawałem czasami pod postami innych użytkowników linki do artykułów i testów w internecie procesorów AMD i na ich podstawie pisałem własne opinie.

Stado fanbojów marki o której pisałem i dodawałem linki zaczęło mnie zgłaszać i mnie obrażać od troli debili itp.

Ja dostałam bana a oni nie.

Gdyby to było 1 raz, ale jest tak też jest gdy założę inne konto.

Oczywiście admin twierdzi, że to ja robię gównoburze bo odpisałem jednemu i drugiemu powołując się na artykuły w internecie.

Czyli mnie można obrażać wyzywać od troli debili a ja nie mogę się bronić podając fakty i linki do artykułów i testów.

Nie chodzi mi czy to jest opłacalne czy ma sens tylko czy można pozwać za łamanie konstytucji.

Nie można pozwać. Facebook jest prywatną firmą i może usuwać dowolnie treści publikowane przez użytkowników. Jeżeli ktoś cię znieważył to tą konkretną osobę możesz pozwać. Ale, jakby ci to powiedzieć, to nie ma żadnego sensu.

Zwłaszcza, że to Amerykańska firma, a u nich coś takiego jak pomówienie nie istnieje, bo wolność wypowiedzi Amerykanie mają zagwarantowane w Konstytucji i możesz mówić cokolwiek chcesz o kimkolwiek chcesz

Powrót