A
Agnko
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 14
Mam taki problem a mianowicie, mieszkałam z ojcem mojego synka prawie 2 lata, w tamtym roku wyprowadził się w czerwcu. Jak byliśmy razem wzięłam na siebie laptopa na raty bo był mi potrzebny na studia oraz dla niego telefon na abonament (obiecywał że będzie płacił faktury). Laptopa pożyczył ode mnie tłumacząc się że jest mu potrzebny do pracy i zabrał go do swoich rodziców. Po 3 miesiącach dowiedziałam się że sprzedał go w lombardzie i mi przywiózł 500zł mówiąc że to cześć wypłaty (przez 2 lata jak mieszkalismy ciagle niby zmieniał prace ale co się okazało że kłamał że pracuje, przywożąc jakieś nieduże pieniądze tłumacząc się że pracodawca mu nie wypłacił). Faktur za abonament też nie płacił, a jedna faktura była w kwocie 700 zł (gdzie abonament wynosił 150) ja nie miałam dostepu do podglądu faktur bo potrzebny był kod z jego telefonu. Dopiero jak otrzymałam pisemne upomnienie i biling jego rozmów (który sam przez przypadek zamówił dowiedziałam się jakie jest zadłużenie. Tłumaczył się że faktury opłacił ale oczywiscie kłamał i rozwiazali umowe naliczając kare. Część kary spłacił ale połowa została. Jakie mam szanse odzyskać pieniądze za laptopa??? ( część rat a dokładnie 8 gdzie jest 36 rat spłacił on ale przestał to robić) i oczywiście pieniądze za kare??
Z góry dziękuje za odp
Pozdrawiam
Z góry dziękuje za odp
Pozdrawiam