Laptop lenovo, zepsuł się drugi raz w ciągu roku

• Autor wątku Autor wątku przemas0127
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

przemas0127

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,

rok temu, dokładnie 16 grudnia kupiłem poprzez "Kup teraz" laptop Lenovo z X-kom. Niecały miesiąc później laptop został oddany do naprawy w sklepie, naprawa ta trwała miesiąc. Dziś laptop zepsuł się po raz drugi, te same objawy więc i naprawa będzie ta sama. Studiuję informatykę, w zasadzie kończę już studia i akurat w tym okresie laptop jest mi niezbędny i nie mogę sobie pozwolić na miesięczną przerwę.. czy mogę od sprzedającego żądać zwrotu pieniędzy z tytułu niezgodności z umową i lub w inny sposób uzyskać zwrot gotówki?

Zbyt ogólnikowy.. dobra więcej szczegółów.
Laptop został zakupiony poprzez opcję "Kup teraz" z płatnością z góry za przedmiot na osobę prywatną, odbiór odbył się w salonie sklepu x-kom. Również tam za pierwszym razem oddałem laptop do naprawy, która trwała miesiąc kalendarzowy. Naprawa ta została zakończona 25 lutego 2016 i wtedy odebrałem laptop w salonie. Dziś sprzęt znów popsuł się w sposób identyczny jak poprzednio. Naprawa byłaby dla mnie ogromną niedogodnością.
Zapoznałem się z materiałem na prawakonsumenta/reklamacje.

Rozumiem, że mogę w tym wypadku zanieść sprzęt z pismem, w którym zwracam się o odstąpienie od umowy z tytułu rękojmi ponieważ sprzęt zawiera istotną wadę - nie włącza się?

Powrót