Laptop uszkodzony w serwisie

• Autor wątku Autor wątku Meoni
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Meoni

Użytkownik
Odpowiedzi
36
Witam.W moim laptopie zepsulo sie gniazdo zasilania. Oddalam go wiec do serwisu. Po trzech tygodniach oczekiwania na czesc zdecydowalam sie odebrac sprzet.Odebralam go w stanie oplakanym. W tylnej czesci obudowy wywiercona badz wypalono dziure. Wyjasniono mi,ze zapiekla sie srubka i dokonano takiej ingerencji bez mojej zgody a pan wlasciciel stwierdzil, ze to przeciez nie jest duze uszkodzenie. Po przekazaniu laptopa do innego serwisu stwierdzono rowniez inne uszkodzenie czyli wylamanie jednego z zaczepow obudowy.Wylamana czesc wymaga wymiany co wplynie na wzrost kosztow calej naprawy. Czy moge zadac od tego pozal sie boze serwisu zwrotu kosztow naprawy powstalych tam uszkodzen?

Ostatnia edycja:
Meoni napisał:
Czy moge zadac od tego pozal sie boze serwisu zwrotu kosztow naprawy powstalych tam uszkodzen?

Możesz żądać ale:

a) masz spisany protokół szkody z pierwszym serwisem?

b) jak zamierzasz udowodnić, że uszkodzenia stwierdzone w drugim serwisie powstały w pierwszym?

c) itd...

Nie mam takiego protokolu. W serwisie wydano mi jedynie potwierdzenie przyjecia laptopa zawierajaca info o dobrym stanie sprzetu oraz z opisem usterki.Musialam je oddac przy odbiorze. Uszkodzenia stwierdzilam sama zaraz po odbiorze, poniewaz dostalam sprzet "rozkrecony" ze srubami osobno a moje przypuszczenia tylko sie potwierdzily w drugim serwisie.

Meoni napisał:
Nie mam takiego protokolu. W serwisie wydano mi jedynie potwierdzenie przyjecia laptopa zawierajaca info o dobrym stanie sprzetu oraz z opisem usterki.Musialam je oddac przy odbiorze. Uszkodzenia stwierdzilam sama zaraz po odbiorze, poniewaz dostalam sprzet "rozkrecony" ze srubami osobno a moje przypuszczenia tylko sie potwierdzily w drugim serwisie.

Moim skromnym zdaniem nic nie zdziałasz.

Powrót