Lease fee

• Autor wątku Autor wątku Kama01039
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kama01039

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, chciałam przejąć mieszkanie po moim koledze który wrócił do Polski, poszliśmy do agencji przepisać umowę na mnie, musiałam zapłacić 210 £ opłaty za przejęcie mieszkania. Słabo mówię po angielsku i gdy Pani w agencji zapytała ile osób się wprowadza to powiedziałam że tylko ja, po podpisaniu umowy następnego dnia poszłam po kopie tej umowy i pani zapytała ile tam będzie osób mieszkać i powiedziałam że razem ze mną 3 bo 2 moich znajomych dojedzie z Polski. Po tym wszystkim skontaktowała się z Landlordem i on nie wyraził zgody na 3 osoby mimo że są tam 2 sypialnie, agencja nie chce oddać kasy bo twierdzi że zrobili swoją robotę a ja ich oklamalam. Czy jest jakaś szansa na zwrot tych pieniędzy bo przecież nie przejęłam mieszkania i się tam nie wprowadziłam.

Wszystko bedzie w dokumentach ktore Pani podpisala.

Jezeli Pani angielski jest slaby ktos musi przeczytac je za Pania.

Ewentualna opcja jest taka ze znajomi zamieszkaja z Pania. Agencje nie sprawdzaja mieszkan bez powiadomienia. Jezeli Pania powiadomia wtedy wiadomo musi Pani ogarnac to mieszkanie tak zeby bylo widoczne iz tylko Pani tam mieszka chociaz sporo osob czesto mowi ze jest akurat u nich rodzina na wakacje i tez nie moga sie przyczepic gdyz ma Pani prawo do odwiedzin rodziny / znajomych.

Polecam jednak poszukać innego legalnego mieszkania po upływie czasu najmu.

Powrót