Legalna muzyka do rozpowszechniania jak szukać?

• Autor wątku Autor wątku grześ03
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
G

grześ03

Użytkownik
Odpowiedzi
77
Będę potrzebować jakiś podkład muzyczny do filmu o rowerze który będzie wystawiony na aukcji. Jak mam szukać darmowych lub płatnych utworów które będą legalnie mogły być w ten sposób rozpowszechniane? Bo chyba nawet jak zakupię sobie jakiś utwór to licencja jest tylko dla siebie do słuchania, a nie rozpowszechniania?

mozesz bez zgody korzystać w ten sposób z utworów autorów zmarłych 70 lat temu (dokładnie przed 1 stycznia 1946 roku). Wykonanie zas jest chronione przez 50 lat od dnia publikacji (liczone do pełnych lat czyli obecnie przed 1 stycznia 1966). Oczywiście oba warunki muszą być spełnione jednocześnie.

Ok dziękuję za odpowiedz Nie znam się na muzyce a tym bardziej na wykonawcach który kiedy umarł. A jak nazywa się licencja która pozwala na rozpowszechnianie odpłatne, że kupuję i mogę rozpowszechniać.

***Regulamin§10*** tam szukaj

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Dziękuję bardzo super stronka czy ta licencja personal ma jakieś ograniczenia czasowe po której wygasa? Na stronie nic nie mogę na ten temat znaleźć

grześ03 napisał:
... Jak mam szukać darmowych lub płatnych utworów które będą legalnie mogły być w ten sposób rozpowszechniane? ...
To nie jest problem prawny.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót