Lekarz nie chce zwrócić moich zdjęć RTG

• Autor wątku Autor wątku Damian67114
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Damian67114

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Dzień Dobry,

3-4 miesiące temu byłem u ortodonty u którego zostawiłem zdjęcia RTG swojego uzębienia, gdyż musiał skonsultować się z innym lekarzem. Obiecał mi że je zwróci w razie gdybym zrezygnował z leczenia u niego. 2 miesiące później byłem odebrać swoje zdjęcia które miałem otrzymać. Powiedziano mi że nie wziął ich ze sobą i wyśle mi je listem poleconym. Minął już miesiąc i pomimo rozmów telefonicznych nie dogadaliśmy się, a ja nie mam swoich zdjęć(ich zrobienie było zlecone przez innego ortodontę). Numeru listu przewozowego także nie dostałem. Podobno list został wysłany ale bez dowodów.

Co mogę z tym dalej zrobić? Poza świadkami(pielęgniarki), osoba z rodziny co powinienem przygotować aby iść z tym na policję?

najpierw pisemne wezwanie za potwierdzeniem odbioru do zwrotu Twoich zdjęć. Jeżeli zostanie zignorowane to dopiero policja lub od razu sąd.

Pisemne wezwanie mogę napisać sam? Muszę tam podać jakiś paragraf? Na policji oprócz zeznań co muszę jeszcze pokazać? Paragony? Zdjęcia swoje kosztowały.

Powrót