Lekarz od lat przepisuje leki, których nie można ze sobą łączyć

• Autor wątku Autor wątku markofranko
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

markofranko

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry,

lekarz rodzinny od 5 lat przepisuje leki mojemu ojcu. Problem polega na tym, że tych leków nie można ze sobą łączyć - może to grozić nawet śmiercią!

Przez taką mieszankę jaką zaserwował lekarz, mój ojciec 3 razy spadł ze schodów i 3 razy w tych przypadkach była wzywana karetka. Te 3 wizyty skończyły się dwiema hospitalizacjami - poważne złamania, przemieszczenie endoprotezy barku, złamania czaszki, pęknięcia oczodołu.

Leki jaki od wielu lat przepisuje lekarz to: Doreta (opioidy (tramal, paracetamol)), Nasen (zolpidem), i tu wymiennie: Arketis (SSRI), Trittico (Trazadon)

Ogólnie taka mieszanka to [*], a on dostaje ją od około 5 lat! Grozi ona min. depresją oddechową, śpiączką, czy zawrotami głowy - doprowadziło to do wielu upadków i 2 wymagały hospitalizacji, jeden zakończył się operacją przesunięcia endoprotezy, a drugi złamaniami kości twarzoczaszki

Czy lekarz w tej sprawie zawinił? Czy w sądzie udałoby się pozbawić tego lekarza prawa wykonywania zawodu i zmusić go do zapłacenia odszkodowania, za uszczerbek na zdrowiu?

Ostatnia edycja:
to chyba leki przeciwpsychotyczne, najlepiej zmienic lekarza, nie jestem pewien czy faktycznie zachodzi miedzy nimi szkodliwa interakcja, natomiast prawnie trudno byloby udowodnic wine, ale teoretycznie droga Sadowa jest otwarta jak rowniez zgloszenie do samorzadu lekarskiego celem zbadania sprawy wiem z doswiadczenia ze srodowisko nie lubi ,,krzywdzic,, swoich

Powrót