Lekcja wfu w grupie mieszanej

• Autor wątku Autor wątku PaniAspoleczna
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

PaniAspoleczna

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Mój problem dotyczy lekcji wfu a mianowicie tego czy moze on sie odbywać w takiej formie. Mam 18 lat i uczęszczam do szkoły typowo męskiej. Jest to technikum. Dziewczyny uczęszczające do tej szkoły można policzyć na palcach obu rak... Mimo to lekcje wfu odbywają sie razem ! W klasie oprócz mnie jest jeszcze jedna dziewczyna w dodatku jesteśmy podzieleni na grupy wg dziennika wiec na wfie jestem sama wsród 16 chłopaków. Rozumiem ze to nie powinno być wielkim problemem ale nie mamy własnej szatni mamy do wyboru albo przebrać sie u nauczycieli (tez faceci no ale wyjdą wiadomo...) albo razem z chłopakami. Dodatkowo odbywają sie zajęcia na basenie. Tam znajduje sie oddzielna szatnia ale która dziewczyna chciałaby pływać sama z tyloma chłopakami i to w tak trudnym wieku. Chyba oczywiste jest ze 18 latkowie maja rożne rzeczy w głowie i ja czuje sie bardzo skrępowana. Pytanie kieruje w związku z tym ze teraz nie otrzymam juz zwolnienia z wfu ze względu na nowelizacje. Czy jest podstawa prawna zakazująca tego aby 1 dziewczyna ćwiczyła z grupa samych mężczyzn ?
Pozdrawiam :)

Rozporządzenie na temat organizacji zajęć WF tego nie reguluje.

gringo9 napisał:
Rozporządzenie na temat organizacji zajęć WF tego nie reguluje.

Czyli nie mogę nic z tym zrobić bo nie przewidzieli ze tworząc grupy mieszane trafi sie tylko 1 dziewczyna super ...

Można próbować zgłosić problem dyrekcji, być może da się zrobić grupę żeńską z różnych klas. Ale jest to wyłącznie dobra wola dyrekcji a nie obowiązek :)

Powrót