LG odrzuciło gwarancje na telefon BEZ PODANIA POWODU- skan oświadczenia.

• Autor wątku Autor wątku Fu-Fu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

Fu-Fu

Użytkownik
Odpowiedzi
31
Witam.

Kupilem Nowy telefon z gwarancja 24 mies.
Po 5 miesiacach sie zepsuł- poprostu się wyłączył.

Oddałem do sklepu gdzie kupiłem i miła obsługa wysłała go od razu do serwisu LG.

Po tygodniu telefon wrócił z dziwnym oświadczeniem... (w załączniku)

Z tego wnioskuję, że bez powodu gwarancję odrzucili i w sklepie w którym kupiłem telefon mam zapłacić za naprawę, tak?

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Fu-Fu napisał:
Z tego wnioskuję, że bez powodu gwarancję odrzucili i w sklepie w którym kupiłem telefon mam zapłacić za naprawę, tak?
Nie :)
W sklepie otrzymasz drugi aparat bądź zwrot kwoty równowartości aparatu.

Jak to możliee że serwis odrzuca gwarancje bez podania przyczyny i wysłuża sie sklepem?
Ja chcę żeby to zrobili w LG! To jest wszystko wg prawa? Jeżeli tak to dlaczego?

Nikt nic nie odrzucił. Czytaj uważnie :)

Fu-Fu napisał:
Ja chcę żeby to zrobili w LG!

Tak naprawdę nikogo nie interesuje co ty chcesz.

Fu-Fu napisał:
To jest wszystko wg prawa? Jeżeli tak to dlaczego?

Trzeba czytać dokumenty które się dostaje podczas zakupu w tym np. ogólne warunki gwarancji.

Chyba nie myslisz, ze mozesz ingerowac w umowy pomiedzy producentem a sklepem? :o

Napiszę to tak żebyś zrozumiał: Sklep da Ci nowy telefon lub odda pieniądze a oni się z nim rozliczą później. Po prostu idź do sklepu, pokaż pismo i ustalcie co wolisz.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Hehehe, ja rozumiem co napisaliście, ale ja nie napisałam chyba o pewnym szczególe... ten sklep to komis z telefonami.
Telefon był brany przez kogoś w salonie i od razu sprzedany do komisu.
W komisie jest też serwis, ale oczywiście nie autoryzowany.

Jak chłopie nie masz nic konkretnego do napisania to nie pisz. Robisz z siebie cwaniaka?

Zadałem pytanie i w tej odpowiedzi rozwinąłem to pytanie, wiec nie nabijaj postów.

"Czy zrozumiałeś #2" --> mówię Ci NIE NABIJAJ PUSTYCH POSTÓW.

Ostatnia edycja:
Odpowiedź to Ty dostałeś od LG. W takim wypadku reklamację rozpatrzy ów komis.

Syphar napisał:
Odpowiedź to Ty dostałeś od LG. W takim wypadku reklamację rozpatrzy ów komis.

Tak, masz racje tak napisali. Papier wszystko przyjmie, a glupi klient to przeczyta. Liczyłem na jakąś konktrtna odpowiedź, czy podstawę prawna osób mądrzejszych ode mnie, ale zapytam Rzecznika.

Mimo wszystko dzięki za zainteresowaniu i jakies tam odpowiedzi. Pozdrawiam.

Powrót