Licencja komercyjna oprogramowania

• Autor wątku Autor wątku bass789
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bass789

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam wszystkich forumowiczów i z góry przepraszam, jeśli wybrałem zły dział do tego tematu.

Mam pytanie co do możliwości stosowania określonej licencji programu w swojej jednoosobowej DG, a dokładniej chodzi o pakiet Adobe Creative Cloud. Normalnym jest, że na cele zarobkowe w działalności konieczne jest oprogramowanie z licencją komercyjną.

Adobe umożliwia dużym firmom i przedsiębiorstwom na wykupienie licencji tzw. dla zespołów, pod które mogą podłączać swoich pracowników. Pewna firma, z którą współpracuję zaoferowała, że może mnie podłączyć do swojego zespołu, przez co będę miał możliwość korzystania z pełnej wersji oprogramowania na licencji komercyjnej dla zespołów, także na potrzeby własnej firmy.

Czy aby jednak w swojej działalności mogę używać oprogramowania z taką licencją, czy musi to być licencja wykupiona dokładnie na prowadzoną przeze mnie działalność potwierdzona odpowiednią fakturą zakupu?

Pozdrawiam

bass789 napisał:
... czy musi to być licencja wykupiona dokładnie na prowadzoną przeze mnie działalność potwierdzona odpowiednią fakturą zakupu? ...
Nie ma takich regulacji, możesz korzystać zgodnie z warunkami licencji.

Powrót