Licencja testowa Trial

• Autor wątku Autor wątku tygrys begalski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tygrys begalski

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Witam. Chciałem zapytać czy mogę udostępnić nieodpłatnie wersję testową programu (tak zwana licencja TRIAL na okres od dnia ….. do dnia…..) własnego programu „autorskiego” firmie nie mając własnej firmy jako osoba prywatna?
Firma w której pracuje jest zainteresowana tym programem ale chcą wersje testową.
Program jest napisany w Visual Basic 2010 Express(darmowy do zastosowań komercyjnych) i korzysta z bazy danych access.
Jakie są prawa Autorskie, czy rzeczywiście jestem już właścicielem programu i posiadam do niego prawa autorskie?

tygrys begalski napisał:
... Jakie są prawa Autorskie, czy rzeczywiście jestem już właścicielem programu i posiadam do niego prawa autorskie?
A skąd my mamy to wiedzieć :?:

Jeśli jesteś autorem tego programu to prawa autorskie należą do Ciebie.

PS.
Na początek przeczytaj powoli i dokładnie cały Art. 1. Praw autorskiego.

Myślałem że ktoś coś może wiedzieć na ten temat.
Chodzi mi tylko o to czy mogę udostępnić wersję testową programu „autorskiego” jakiejkolwiek firmie nie mając własnej firmy jako osoba prywatna? Gdzie mogę znaleźć odpowiedź na takie pytanie ? z góry dziękuję za podpowiedzi

O jaki aspekt Tobie chodzi? Gospodarczo podatkowy czy też cywilno prawny? Osoba prywatna zawsze może zawrzeć umowę z Firmą, nie jest do tego wymagane posiadanie również Firmy.

Aspekt cywilno prawny.

Tak. Dziękuję za pomoc ;)

Powrót