J
jozek-k
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam,
Chciałem się poradzić w kwestii dwóch spraw.
Czy mogę umieścić na swojej stronie filmiki z YT, które nie są mojego autorstwa? Chodzi mi dokładnie o tzw gameplay (film jak ktoś gra w daną grę). Domyślam sie, że raczej nie, lecz Przeczytałem regulamin yt.
)? Ja tak to zrozumiałem.
------------------------
Drugie moje pytanie dotyczy opisów kierunków/specjalności studiów umieszczane przez uczelnie na swoich stronach. Czy mogę je przekopiować zaznaczając z jakiej uczelni pochodzą? Czy te opisy danych możliwości po studiach również podlegają ochronie czy należą do domeny publicznej?
Pozdrawiam!
Chciałem się poradzić w kwestii dwóch spraw.
Czy mogę umieścić na swojej stronie filmiki z YT, które nie są mojego autorstwa? Chodzi mi dokładnie o tzw gameplay (film jak ktoś gra w daną grę). Domyślam sie, że raczej nie, lecz Przeczytałem regulamin yt.
Czyli udziela mi licencji i mogę te filmiki rozpowszechniać poprzez wyświetlanie ich na mojej stronie poprzez transmisję bezpośrednio z serwerów yt (player z yt10. Prawa, na które użytkownik udziela licencji
10.1 Przesyłając do YouTube lub zamieszczając w jego witrynach Materiały Zamieszczane przez Użytkownika, użytkownik udziela:
1.
2. każdemu użytkownikowi Witryny Internetowej - nieograniczonej terytorialnie, niewyłącznej, bezpłatnej licencji na dostęp do Materiałów Zamieszczane przez Użytkownika za pośrednictwem Witryny Internetowej oraz na korzystanie z Materiałów Zamieszczanych przez Użytkownika, powielanie takich materiałów, ich rozpowszechnianie, opracowywanie na ich podstawie utworów zależnych, oraz ich wystawianie bądź wykonywanie w ramach zespołu funkcji oferowanych przez Witrynę Internetową oraz w granicach dozwolonych na podstawie niniejszych Warunków.
10.2 Powyższe licencje udzielane przez użytkownika w odniesieniu do Nagrań Wideo Użytkownika wygasają z chwilą, gdy użytkownik usunie lub wykasuje je z Witryny Internetowej. Powyższe licencje udzielone przez użytkownika w odniesieniu do Komentarzy Użytkownika są nieograniczone w czasie i nieodwołalne, jednakże pod innymi względami pozostają bez znaczenia dla praw własności użytkownika określonych w artykule 8.2 powyżej.
------------------------
Drugie moje pytanie dotyczy opisów kierunków/specjalności studiów umieszczane przez uczelnie na swoich stronach. Czy mogę je przekopiować zaznaczając z jakiej uczelni pochodzą? Czy te opisy danych możliwości po studiach również podlegają ochronie czy należą do domeny publicznej?
Pozdrawiam!