Licencje programów

• Autor wątku Autor wątku matiwwa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

matiwwa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
witam,

jeżeli zainstalowałem program i użyłem crack żeby nielegalnie skorzystać z niego i powiedzmy odinstalowałem.
to czy jeżeli zostały jakieś ślady w komputerze po tymże programie to jeżeli np. policja sprawdzi komputer mogę zostać ukarany ?
przypominam że już wywaliłem ten program i chcę kupić teraz oryginalną wersję.

pozdrawiam

Tylko wtedy gdy udowodni, że wszedłeś w jego posiadania (tego programu) bez zgody osoby uprawnionej i dla osiągnięcia korzyści majątkowych - jednym słowem gdy zostaną spełnione przesłanki z art. 278 par.2

Oczywiście że ślad zostanie nawet jakbyś go formatował 100 razy

Prokuratortus napisał:
Co Ty bredzisz? :)
Juz po jednym pelnym formacie nie odtworzysz zawartosci bez specjalistycznego sprzetu - a nikt nie bedzie wyciagal takiej armaty do cracka...

A 10 minut szukania na Googlu pozwala znalezc program, ktory nawet to skutecznie uniemozliwi.

Prokuratortus napisał:

... ale trzeba jeszcze udowodnić, ze ten ślad jest z nielegalnego programu, że to MY go zainstalowaliśmy itd.

ściągnij: Send big files the easy way. Files too large for email attachments? No problem!
włącz ten program, zapisz na dysku, na którym był crack i zostaw na noc, można uruchomić kilka kopii w różnych folderach. Program zapełni całe wolne miejsce zerami i linkami do klastrów, więc po cracku nie powinien zostać nawet bit. Nie testowałem dla partycji większej niż 3GB
Napisanie programu zajęło mi 2 minuty, pisałem przy okazji nauki obsługi plików. Jakby plik .dat się sam nie usunął, należy go usunąć ręcznie

Pytanie: Czy policja itd mają na tyle czasu zeby skanować każdy komputer aż tak dokładnie?

Szybkie formatowanie polega na czyszczeniu samego FATa, więc nawet 1000 razy ci nie pomoże

Powrót