J
JanuszRzet
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, chcę wziąść udział w licytacji komorniczej nieruchomości w bardzo okazyjnej cenie (działka budowlana plus dom), moja wątpliwość jednak polega na tym, że dom ten nie jest jeszcze prawnie oddany do użytkowania, ani nikt nie jest w nim zameldowany, jednak z moich informacji wynika, że jest w połowie wykończony i zamieszkuje go rodzina z niepełnoletnimi dziećmi (7 osób), wszystkie osoby te zameldowane są jednak pod innym adresem, prawopodobnie u rodziny. Moje pytanie brzmi - co jeśli wygram licytacje, a osoby te nie będą chciały się wynieść? Czy muszę składać jakieś wnioski o eksmisje czy w tym przypadku lokatorzy traktowani są "jakby ich nie było" i muszę się ich pozbyć na własną rękę?
Obawiam się jeszcze, że w domu w którym są zameldowani może nie być warunków do mieszkania tylu osób i co wtedy? Czy zostanie przyznane im mieszkanie socjalne, na które czasami długo się czeka a w tym czasie będą nadal zamieszkiwali w "mojej" nieruchomości?
Bardzo dziękuje z góry za wszystkie odpowiedzi,
pozdrawiam, Janusz
Obawiam się jeszcze, że w domu w którym są zameldowani może nie być warunków do mieszkania tylu osób i co wtedy? Czy zostanie przyznane im mieszkanie socjalne, na które czasami długo się czeka a w tym czasie będą nadal zamieszkiwali w "mojej" nieruchomości?
Bardzo dziękuje z góry za wszystkie odpowiedzi,
pozdrawiam, Janusz