Licytacja/zakup używanej gry przez Allegro

• Autor wątku Autor wątku Niemow
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Niemow

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Szanowni Państwo

Dnia 5 sierpnia wylicytowałem grę Diablo 3 wraz z dodatkiem (gry zawierały CD-Keye, co jest w tym momencie bardzo ważne.) na aukcji Diablo 3 + dodatek PL (5575150192) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Przed finalizacją transakcji zapytałem sprzedającego mailowo, czy kody do gry mimo, że używanej będą działać.
Zaznaczyłem jednocześnie że jeśli nie, to chciałbym zrezygnować z aukcji. Otrzymałem wiadomość o takiej treści: "gra i klucze są orginalne więc dlaczego miałby być jaki kolwiek problem"

Po odebraniu przesyłki okazało się, że niestety ale raz użyte klucze stają się bezużyteczne. Licząc na szybkie rozwiązanie sprawy kontaktowałem się z Supportem Blizzarda, gdzie uświadomiono mnie, że zostałem oszukany a Pan Marcin w tamtej chwili grał właśnie w sprzedaną grę.
Korzystając z przysługującego mi prawa do zwrotu w terminie 14 dni od daty zakupu skontaktowałem się mailowo ze sprzedawcą żądając zwrotu pieniędzy za przedmioty, oraz za odesłanie przedmiotu (w jedną stronę, kwota 12zł.)

Działo się to dnia 11 sierpnia, od tego czasu następuje zupełny brak kontaktu ze strony sprzedającego. 12 sierpnia nadałem paczkę priorytetem, za potwierdzeniem odbioru. 17 sierpnia paczka znalazła się u sprzedawcy. Podaję numer listu przewozowego: 00259007733607490008 Trasę paczki można obejrzeć na stronie: Śledzenie przesyłek - Tracking | emonitoring.poczta-polska.pl
Mimo kompletnego braku kontaktu ze strony sprzedającego, wysłałem jeszcze jednego e-maila z wiadomością o treści "Przesyłka ma status "dostarczona" Do jutra do godziny 22 czekam na potwierdzenie przelewu. W przeciwnym razie zgłaszam sprawę do Allegro."

Odpowiedzi dalej brak, więc założyłem spór, na który sprzedający również nie raczył zwrócić uwagi.

Posiłkując się jakimś innym tematem na tym forum skierowałem sprawę bezpośrednio do Allegro, i teraz czekam na dalszy rozwój sytuacji.

Powiedzcie mi proszę, czy jest jakaś szansa odzyskania pieniędzy?
Niby to tylko 60zł, ale nie chcę odpuszczać.

W załączeniu podrzucam screeny naszych e-maili.

@Edit
Właśnie wszedłem na pocztę. Otrzymałem odpowiedź od Allegro o takiej treści:
Witam.

Widzę, że Sprzedający nie ma w naszym Serwisie konta Firma, nie miał Pan więc możliwości odstąpienia od umowy bez podania przyczyny.

Może Pan natomiast skorzystać z roszczeń z tytułu rękojmi, jeśli uważa Pan, że otrzymany przedmiot jest niezgodny z umową bądź wadliwy.

Wysłałam właśnie oficjalną wiadomość do Sprzedającego z prośbą o wyjaśnienie sytuacji.

Mam nadzieję, że problem zostanie wkrótce rozwiązany. Jednocześnie zachęcam do podjęcia próby rozwiązania problemu, kontaktując się z Kontrahentem.

W razie pytań lub dalszych trudności, zachęcam do ponownego kontaktu.

Życzę miłego dnia,

O ile się nie mylę jak powód podałem wprowadzenie mnie w błąd, ale mniejsza.
W takim razie cała sprawa obija się o zwrot z tytułu rękojmi.
Jakieś sugestie co powinienem teraz zrobić?

Pozdrawiam

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Ostatnia edycja:
Powrót