S
slaycio
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Cześć,
Mam pytanie typu formalnego.
Wraz z żoną zostaliśmy pozwani przez spółkę.
Wysłaliśmy odpowiedź na pozew do której wyszczególniliśmy 25 załączników.
(głównie treść maili)
Do sądu wysłaliśmy 2 osobne odpowiedzi, jedną podpisaną przez żonę, jedną podpisaną przeze mnie. Do każdej z odpowiedzi załączyliśmy po jednej kopii każdego z załączników (wydruki tych maili).
W odpowiedzi dostaliśmy takowe pismo:
" I Wydział Cywilny zobowiązuje Pana jako pozwanego w sprawie z powództwa...do uzupełnienia braków formalnych odpowiedzi na pozew poprzez złożenie wszystkich załączników do odpowiedzi na pozew z uwagi, że do odpisu odpowiedzi na pozew nie zostały załączone załączniki numer 1-25." (żona dostała identyczne)
No i przyznam się że wiem o co w tej odpowiedzi chodzi.
Stawiam że załączników jest zbyt mało.
Czy ja do swojej odpowiedzi powinienem załączyć kopie dla sądu, dla powoda i dla mojej żony (jako współpozwanej) - czyli 3 kopie. A do tego żona powinna też złożyć 3 kopie ?
Ew. może to chodzi o coś innego...ale to nie wiem o co może innego chodzić.
Martwi mnie to że w piśmie zapisany jest brak załączników, a my w sumie załączyliśmy 2 kopie (1 od żony, a jedna odemnie).
Proszę Was bardzo o wsparcie.
pozdrawiam
Paweł
Mam pytanie typu formalnego.
Wraz z żoną zostaliśmy pozwani przez spółkę.
Wysłaliśmy odpowiedź na pozew do której wyszczególniliśmy 25 załączników.
(głównie treść maili)
Do sądu wysłaliśmy 2 osobne odpowiedzi, jedną podpisaną przez żonę, jedną podpisaną przeze mnie. Do każdej z odpowiedzi załączyliśmy po jednej kopii każdego z załączników (wydruki tych maili).
W odpowiedzi dostaliśmy takowe pismo:
" I Wydział Cywilny zobowiązuje Pana jako pozwanego w sprawie z powództwa...do uzupełnienia braków formalnych odpowiedzi na pozew poprzez złożenie wszystkich załączników do odpowiedzi na pozew z uwagi, że do odpisu odpowiedzi na pozew nie zostały załączone załączniki numer 1-25." (żona dostała identyczne)
No i przyznam się że wiem o co w tej odpowiedzi chodzi.
Stawiam że załączników jest zbyt mało.
Czy ja do swojej odpowiedzi powinienem załączyć kopie dla sądu, dla powoda i dla mojej żony (jako współpozwanej) - czyli 3 kopie. A do tego żona powinna też złożyć 3 kopie ?
Ew. może to chodzi o coś innego...ale to nie wiem o co może innego chodzić.
Martwi mnie to że w piśmie zapisany jest brak załączników, a my w sumie załączyliśmy 2 kopie (1 od żony, a jedna odemnie).
Proszę Was bardzo o wsparcie.
pozdrawiam
Paweł