Likwidacja kierunku studiów

• Autor wątku Autor wątku Pawlicki.B
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pawlicki.B

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam teraz powinnam być na 3 roku studiów. pierwszy zjazd powinnam miec 4 października lecz 18 września szkola oświadczyla nam ze likwiduje nam kierunek. zaproponowali przeniesienie do innej filii swojej szkoly lecz dojazd calkowicie mi nie odpowiada. postanowilam sie przeniesc poniewaz teraz mialabym bardzo utrudniony dojazd. czy szkola mogla zlikwidowac kierunek gdy bylismy juz na 3 roku i co z naszym czesnym i wpisowym. czy sa do zwrotu czy przepadly?

Co do rozwiązania: jeśli umowa tak stanowi, to tak.
Co do czesnego: powinni zwrócić jeśli umowa nie przewiduje przeniesienia do innej miejscowości.

W mojej ocenie powinni zapewnić możliwość kontynuowania rozpoczętych już studiów, jeżeli przedsiębiorstwo dalej istnieje.

Co jest w umowie na ten temat i w ogóle na temat możliwości modyfikacji umowy?

w zalacznikach wysylam umowe i aneksy. szkola w prawdzie proponuje przeniesienie do filli w innym miescie z roznym udogodnieniami w sumie oprocz miasta nic by sie nie zmienilo bo sa ci sami wykladowcy ale nie biora pod uwage ze mialabym w jedna strone prawie 80 km a dojazd w jedna strone zajalby mi 2 godziny.pociagi nie sa skomunikowane i mialabym przesiadke czekajac na kolejny ponad pol godziny.:(

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Powrót