likwidacja konta bankowego

• Autor wątku Autor wątku labbex
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

labbex

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, nie wiem czy dobry dział, ale mam konto w banku i chcę je zlikwidować, nie mam w nim żadnego zadłużenia, żadnych kredytów, debetów, ale bank powiedział mi, że mogę je zamknąć dopiero po 30 dniach i chcę wiedzieć, dlaczego nie mogę go zamknąć natychmiastowo, bo potrzebuję tego teraz, gdyż z dniem 15.06 będę zwolniona z pracy, więc po co mi konto, jeżeli ja nie mam dochodów, a bank mi robi problemy, by to konto zlikwidować, chcę je zlikwidować natychmiastowo. Co mam zrobić?

a co na ten temat mowi umowa do tego konta ktora zawarles z bankiem? tam jest wszytsko napisane.

Oni twierdzą, że mają 30 dni na zamknięcie konta, powiedzieli mi to ustnie, a ja po prostu chcę to konto zamknąć natychmiastowo.

Zapewne obowiązuje 30 dniowy okres wypowiedzenia. Aby rozwiać wątpliwości należało by prześledzić umowę o prowadzenie ROR.

Jeżeli z dniem 1.06 złożę pisemnie natychmiastową rezygnację konta do banku, to czy bank będzie mi liczył odsetki przez 30 dni?

czytales wogole umowe do konta która podpisałes? to nie sa problemy prawne tylko wszytsko wynika z umowy do konta i regulaminu. przeczytaj.

labbex napisał:
Jeżeli z dniem 1.06 złożę pisemnie natychmiastową rezygnację konta do banku, to czy bank będzie mi liczył odsetki przez 30 dni?
Odsetki za co i od czego?

labbex napisał:
i chcę wiedzieć, dlaczego nie mogę go zamknąć natychmiastowo,

Jeśli do konta wydana była karta, to tyle wynosi maksymalny czas na zaksięgowanie operacji. Bank nie pozwoli sobie na to żeby klient narobił transakcji, tzw. "offline" na tysiące złotych a następnie zamknie konto.

Powrót