Linkowanie jest legalne, a

• Autor wątku Autor wątku zorro997
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zorro997

Użytkownik
Odpowiedzi
134
Witam.

Linkowanie jest legalne. Mogę wrzucić na swoją stronę link do artykułu na obcej stronie i dopisać parę zdań od siebie?

W odpowiedzi na posta, zamieszczonego na Forum Prawnym, podałam trzy adresy internetowe do stron zawierających treści związane z tematem posta. Dwa z nich dotyczyły artykułów prasowych. Nie cytowałam ich treści, ani nie poddawałam ich ocenie. Moderator
usunął linki i zaznaczył swoją obecność na czerwono. Nie chcę działać wbrew prawu, stąd moje pytanie. Czy moje działanie, polegające na podaniu linka do artykułu prasowego, jest prawnie zabronione, bo po analizie postów, dotyczących linkowania, jakoś się pogubiłam.

busiag napisał:
... zaznaczył swoją obecność na czerwono. ...
Po to abyś wiedziała, że post został zmoderowany, kolor czerwony przynależy do moderacji.

Nie dotyczy to legalności linkowania lecz zasad Forum, nie zajmujemy się doniesieniami multimedialnymi. Linkuj do stron urzędowych. Artykuły prasowe przeczytaj, poszerz swoją wiedzę i podziel się nią z nami o ile jest merytoryczna i użyteczna.

PS.
Inaczej nasze Forum byłoby zbiorem linków do wypowiedzi i komentarzy prasowych, a nie na tym polega formuła jego działania.

Ostatnia edycja:
Dziękuję, wszystko jasne. W przyszłości będę przestrzegała zaleceń.

Powrót