Lipocare cytho. Anulowanie zamówienia Internetowego i nie odebranie paczki- oszustwo.

• Autor wątku Autor wątku olga 1990
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

olga 1990

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam wszystkich serdecznie. Piszę w takiej sprawie i proszę o pomoc. wczoraj wieczorem zamówiłam na stronie Lipocare cythoterapy suplement diety na odchudzanie (mój błąd bo mogłam więcej poczytać na ten temat i nie było by problemu) cena 68 zł. Za produkt nie płaciłam i wybrałam sposób zapłaty przy odbiorze ale co się okazało. Przy dłuższym przeglądaniu forum internetowych okazało się że to jest jedno wielkie oszustwo te tabletki. Przysyłają ludziom coś całkiem innego i co najgorsze są odpowiedzi że to wcale nie działa ;/. Po przeczytanie tych informacji od razu napisałam wiadomość na maila tej że firmy że proszę o anulowanie zamówienia zgodnie z art 7.1-7.2. I moje pytanie brzmi czy jeśli oni "oleją" brzydko mówiąc moją prośbę o anulowanie zamówienia to czy jak kurier przyjdzie to mogę nie płacić za te tebletki?? i nie odbierać tej paczki tłumacząc tym, że składałam anulacje zamówienia i nawet pokazać mu tą wydrukowaną wiadomość?? Bardzo proszę o odpowiedź. Ludzie piszą, którzy zapłacili zanim przesyłka do nich doszła, że chcą złożyć reklamacje ale połączenia są bardzo drogie i ciągle są zbywani. Do tego suplementu miała być dołączona karta gwarancyjna że jeżeli się nie schudnie to oddadzą pieniądze ale czegoś takiego też nie ma.
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam
Olga

Jeśli sprzedawca dopuszcza odstąpienie via e-mail to OK, jeśli nie odstąpienie może okazać się nieskuteczne. Z zasady wysyła się w formie pisemnej listem poleconym ze ZPO.

Witam. Dziękuję za odpowiedź. W tym przypadku jest taki problem, że adres jaki podaje ta firma nie istnieje. na stronie internetowej go nie ma a jeśli się lepiej poszuka to właśnie nie istnieje taki adres. Wydaje mi się że kontakt jakikolwiek z tą firmą nie ma sensu bo są to XXXXXX -jest multum opinii takich w internecie. Najgorzej mają ludzie, którzy popłacili grube pieniądze za tabletki z góry i teraz czekają na towar który jest wogóle nie przydatny i co najważniejsze nie wiadomo jakiego pochodzenia. Ja wybrałam sposób zapłaty przy odbiorze ale po prostu nie odbiorę tej paczki jeśli takie opinie ma ta firma (co się okazało widniejąca pod różnymi nazwami). Mam nadzieję że po przeczytaniu moich maili nie wyślą do mnie tej przesyłki bo domyślą się że nie zostanie odebrana-jeśli pisałam o nie wysyłanie jej.
Proszę o odpowiedź.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Zastanawiaj się nad tym co piszesz, bo za "oszuści" grozi odpowiedzialność karna z art. 212 kk!

Możesz nie odebrać, spisz z przesyłki adres, wyjaśnij kurierowi dlaczego odmawiasz odbioru i wyślij pisemne odstąpienie od umowy.

Dobrze. Ale jak można tak ludzi nie nazywać jeśli w Internecie pełno informacji że to wszystko to nie prawda. Pełno ludzi oszukanych, którzy uwierzyli i teraz płaczą bo muszą zapłacić za coś czego boją się wziąć do ust bo nawet ulotki po polsku nie ma :( i nie wiadomo co to jest. Nikt przecież nie będzie ryzykował życia dla 60 zł. Czyli jak przyjedzie kurier to spisać adres firmy? ciekawe jaki będzie bo w Internecie nie ma żadnego ich adresu i co napisać w tym piśmie?? czy takie pismo jest koniecznością??
Pozdrawiam

Witam.
Myślałam ze sprawa z przesyłką jest zakończona aż tu nagle wezwanie do zapłaty z windykacji :( co zrobić?? jeśli nie chcę tego produktu to mogę im zapłącić tylko za koszta przesyłki i jakieś odsetki które sobie naliczyli??
Bardzo proszę o odpowiedź.

UWAGA Niech każda osoba która czuje się oszukana przez Piotra Kaszubskiego sprzedającego LIPOCARE i jego firmy takie jak Estinity Wiesława Kaszubska, Biocare, MPM Entertainment LLC, Whitetime Proffesional Distribution LLC ( WPD LLC ), Hamilton Group Limited ( HG Limited ), Beauty Invest i szereg innych niech skontaktuje się z Prokuraturą Rejonową Warszawa Mokotów, która prowadzi wielowątkową sprawę przeciwko Piotrkowi Kaszubskiemu. Zgłaszajcie się bezpośrednio do prokuratora prowadzącego Pani Agaty Kucharskiej, tel 222171222 e-mail: prokuratura.mokotow@w arszawa.po.gov.pl
Niech zgłaszają się zarówno pracownicy jak i oszukani klienci, wspólnicy, inwestorzy. Oszukani klienci niech wysyłają dodatkowo zawiadomienia do Sanepidu i UOKiK
Produkty sprzedawane przez Piotra Kaszubskiego to: Liposuction, whitetime, vitalash, VITA SLIM, beverly smile, thermasin, liverine detox, hialuro-ultra, błonnik beta, varico vain, LIPOCARE, ProKardin, Hair ultra, NeoRest, NikoEnd, Bionea, młody jęczmień, Błonnik Pro, Phosphatix, Delipox, i szereg innych

Powrót