List do osadzonego w ZK

• Autor wątku Autor wątku xrafestx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

xrafestx

Czy jest jakis przepis/paragraf, ktory zezwala wysylac listy jedynie za posrednictwem poczty polskiej? Chodzi o to, ze zawsze wysylalam listy do mojego meza wlasnie przez poczte polska, ale ostatnio zalezalo mi, zeby przekazac mu informacje bardzo szybko i skorzystalam z uslugi pocztex - kurier expresowy, zasadniczo jest to podmiot nalezacy do poczty polskiej i zapewniaja dostarczenie przesylki w ciagu 3 godzin od nadania. Mam potwierdzenie, ze przesylka zostala dostarczona do zakladu, jednak moj maz niczego nie otrzymal, a minelo juz kilka dni i nawet zdazyly dojsc zwykle listy. Powiedzial, ze we wtorek dopiero wraca jego wychowawca z urlopu, to sie dowie na pewno. Czy istnieje taka mozliwosc, ze list zostal zatrzymany, bo zostal to potraktowany jako paczka, bo dostarczyl go kurier w takiej duzej kopercie? Dodam, ze w tresci listu nie bylo zadnych dziwnych informacji.

Koperte dostalam od kuriera, byla ona wymiaru A4 i na niej byla nalepka adresowa pocztex i w tej kopercie byl moj list, ktory dodatkowo byl jeszcze w takiej zwyklej, bialej kopercie, rowniez zaadresowany. Nic wiecej.

witam. Wysłałam list do osadzonego w swoim mieście a kilka godzin później dowiedziałam się, że został on wczoraj przetransportowany. Moje pytanie, czy w takim przypadku list 'pójdzie' za nim ?

List pójdzie za nim.

Powrót