list gonczy

• Autor wątku Autor wątku jinx100
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jinx100

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam.

Jestem Tutaj nowy.I mam pare Pytan do was.

Na Przelomie 2009-2011 troche narozrabialem w polsce tzn.dostalem dwa wyroki skazujace po 6 miesiecy w zawieszeniu i jeden za rozboj.po ostatniej sprawie wyjechalem za granice i do tej pory nie bylem w polsce.Wiem ze jestem poszukiwany i jest juz za mna list gonczy(znalazlem siebei na stronie policji dodane we wrzesniu) mialem kuratora juz po pierwszej sprawie,ale prawde mowiac mialem to gdzies,i nigdy nie widzialem go na oczy,pewnie po odwieszal mi wszystkie 3 wyroki plus do tego koszta sprawy manadaty itd(ktore oczywiscie tez nie byly placone.rok temu zgubilem portfel,umowielm wizyte w amnbasadzie zeby wyrobic paszport,robilem nowe zdjecie do tego.i odziwo zdjecie ktore maja na stronie poszukiwani pochodzi wlasnie z paszportu.Pytanie brzmi moi drodzy czy mam sie czego obawiac bedac za granica?tzn czy moga mnie stad sciagnac?dodam ze mam kupione wakacje na grudzien(nie w polsce) i obawiam sie ze mnie zawina z lotniska czy cos.Bardzo bym prosil MAGNATEX o porade bo ztego co widze jestes mistrzu w tych sprawach.sory za chaotyczne pisanie ale nie pisalem nigdy postow ;)

Ostatnia edycja:
Jesli ktos posiada wiedze w tym temacie,zapraszam na priv.wyjasnie szczegolowo.pozdrawiam

Skoro jest list gończy w kraju to można domniemać, że poszukiwania ogłoszono również na "świecie". Wtedy mogą Cię zwinąć z lotniska, z domu, z pracy czy też ulicy podczas przypadkowej kontroli. I wrócisz do Polski odbyć karę, a będzie to powrót smutny ponieważ utrudnisz sobie np. staranie się o WPZ.

Jaki był wymiar kary za rozbój?

Sam wybierz czy chcesz się ukrywać bo "trooooooochę" czasu musi przeminąć byś przestał się bać.

WPZ?od czego to skrot hehe.za rozboj dostalem 18 miesiecy w zawieszeniu na 5 lat.czytalem tez ze mozna by ta kare odsiedziec za granica.zgupialem troche jak zobaczylem siebie na liscie poszukiwnacyh.tymbardziej ze minelo juz sporo czasu.

druga sprawa ze pracuje legalnie itd.adres moj maja wszedzie. wiec na dobra sprawe mogli mnie zawinac juz wczesniej.bo mwoie ze rok temu w czerwcu bylem po paszport,osobiscie w ambasadzie.

maxixxx napisał:
Skoro jest list gończy w kraju to można domniemać, że poszukiwania ogłoszono również na "świecie". Wtedy mogą Cię zwinąć z lotniska, z domu, z pracy czy też ulicy podczas przypadkowej kontroli. I wrócisz do Polski odbyć karę, a będzie to powrót smutny ponieważ utrudnisz sobie np. staranie się o WPZ.

Jaki był wymiar kary za rozbój?

Sam wybierz czy chcesz się ukrywać bo "trooooooochę" czasu musi przeminąć byś przestał się bać.

List gończy w PL,a mógł zostać wystawiony ENA. Światowych raczej nie ma.

Przy Liscie gonczym widnieje ze poszukuja mnie do sprawy za mienie,czyli za to dosatelm 6 mieisecy w zawiasach pamietam,nie pisze nic o pozostalych 2 wyrokach.moze ktos wie dlazcego?wiec teoretycznie nie powinni wystawic ENA bo tak jak pisza w internetach,musi byc conajmniej rok wyroku zeby wystawic ENA.nie wiem.

Powrót