List z kancelarii komorniczej. Pomocy!

• Autor wątku Autor wątku Maslinski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Maslinski

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
W dniu 26.09.2017r. otrzymałem listem poleconym z kancelarii komorniczej kopię postanowienia komorniczego z dn. 19.12.2014r. obciążające mnie kwotą 6,935 zł z tytułu kosztów niezbędnych do celowego przeprowadzenia egzekucji. Posiadam postanowienie egzekucyjne z sierpnia 2013r. oraz pismo o umorzeniu w/w postępowania egzekucyjnego z dn. 19.12.2014r. na wniosek wierzyciela. Komornik w okresie od 08.2013r. do 19.12.2014r. nie przeprowadził żadnego zajęcia i w związku z tym nie przekazał wierzycielowi ani złotówki. Przez prawie trzy lata nie otrzymywałem żadnych wezwań ani ponagleń o zapłatę kosztów, dopiero 26.09.2017r. przesłano mi kopię postanowienia komornika z dnia 19.12.2014r. Proszę o Państwa pomoc. Czy powinienem zapłacić? Czy mogę złożyć wniosek do komornika o uchylenie postanowienia obciążającego mnie opłatami za prowadzenia egzekucji komorniczej? Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Maslinski napisał:
Czy powinienem zapłacić?
będzie trzeba,
Maslinski napisał:
Czy mogę złożyć wniosek do komornika o uchylenie postanowienia obciążającego mnie opłatami za prowadzenia egzekucji komorniczej?
postanowienie możesz zaskarżyć do SR (w ciągu 7 dni od otrzymania pisma) przy którym działa komornik i wnosić o miarkowanie kosztów komorniczych,

Powrót