Lista odwiedzających - podanie nieprawdy

• Autor wątku Autor wątku brajanek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

brajanek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Sytuacja jest taka, kumpel wpisał mnie na listę jako brata mimo że jestem jego kolegą, żeby pominąć formalności. Byłem na widzeniu i bez problemu mnie wpuścili. Czy przy kolejnym razie może się ktoś obudzić z podejrzeniami czy jak raz weszłam to kolejnymi będzie tak samo?

mnow8 napisał:
Jak raz uda Ci się coś ukraść, to nie znaczy, że następnym razem też się uda....

Coś nie bardzo wpis tobie wyszedł. Jaka jest wina "brajanka"? Co on złego zrobił?

Co prawda nie użyłem cytowanego przez Ciebie przykładu, żeby ocenić zachowanie "brajanka", ale można przyjąć, że wiedział/ a o swojej "fałszywej tożsamości".
Poza tym, zapewne posiadasz wiedzę w omawianym temacie - zatem zamiast marnować energię na ocenianie mojego wpisu, odnieś się do pytania autora.

Co za to grozi i której stronie, mi czy jemu?

Być może zostałeś wpisany na widzenie warunkowo,jednorazowo i jeśli następnym razem nie udowodnisz że jesteś jego bratem nie zostaniesz zarejestrowany na widzenie.Z pewnością macie inne nazwiska co się czasami zdarza nawet u rodzeństwa ale wtedy zostałbyś poproszony w rejestracji widzeń o przedstawienie aktu urodzenia.Jeśli kłamstwo się ujawni nic Wam nie grozi ale więcej już go nie odwiedzisz ponieważ stałe prawo do widzeń ma najbliższa rodzina.W naszym przypadku gdzie rodzeństwo ma takie samo nazwisko(nieletnia siostra odwiedzająca w ZK brata)musiałam udowodnić aktem urodzenia że mają tą samą mamę.Natomiast ojczym musiał przedstawić korespondencję urzędową aby udowodnić że zamieszkiwał w jednym gospodarstwie domowym z osadzonym pasierbem.

Ostatnia edycja:
Powrót